Facebook îmbunătățește ranking-ul la conținutul video

Posted by

În această seară, Facebook a anunțat un nou update asupra video ranking-ului, algoritmul prin care utilizatorii vor descoperi clipuri noi și vor construi relații cu creatorii și publisherii that matter to them (chestia asta pe care tot o repetă Facebook mie a început să mi să pară tare amuzantă), ori prin care creatorii de conținut își întâlnesc audiența și construiesc chiar și un business din treaba asta. Sau cel puțin asta își dorește Facebook.

Care sunt modificările?

1. Loialitatea. Unul dintre factorii cei mai importanți care vor fi luați în considerare pentru a aduce un clip video în cât mai multe Newsfeed-uri va fi repeat viewership. Cu cât oamenii vor reveni să vadă un anumit clip, cu atât va fi împins în newsfeed-uri. Evergree-uri, melodii, probabil și altele din seria asta.

2. Durata. Un al doilea factor important a fost, este și va fi durata de vizualizare, iar timpul, cumva, minim pe care trebuie să-l petreacă un utilizator ar fi de 1 minut. Facebook va adăuga mai multă greutate clipurilor care vor ține oamenii conectați cât mai mult, cu porecădere clipurilor care depășesc 3 minute.

3. Originalitatea. Al III-lea și ultimul este originalitatea. Asta e cumva ca aia cu în spiritul legii, Facebook susținând că va amenda folosirea conținutului care nu e original (cum, nu știu și bănuiesc că nici ei prea tare), însă cel puțin promite nu numai că nu va mai acorda vreo importanță clipurilor video publicate pe pagini implicate în scheme de sharing, ci și faptul că va limita distribuția și monetizarea acestora.

Cum vi se pare?

PS. Pentru cei interesați: Video Best Practices (by Facebook).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *