Ofer gratuit cinci carduri Revolut, pentru cinci viitori utilizatori ai serviciului

Posted by

Recent, când m-am întors în România, primul contact l-am avut cu bancomatele și casele de schimb valutar din Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Să nu vă închipuiți că e mare diferență între ele. La casă, un euro era 4.1 lei, la bancomat 4.2 lei, în timp ce Revolut îmi arăta 4.7x (din păcate, la ora aceea nu aveam un card fizic Revolut – revin mai jos cum am intrat în posesia unuia). Nici prin București nu am întâlnit vreo îmbunătățire a situației, iar, după cum știți probabil, chiriile se negociază în euro, iar proprietarii chiar vor valută, deși o vor schimba în lei.

Ce înseamnă asta?

Să presupunem că ai o chirie de 350 de euro, iar proprietarul o vrea în euro, cash. Tu schimbi la 4.8/4.9 lei per euro (dacă ai lei cash la tine), în timp ce proprietarul schimbă la 4.6/4.7 înapoi în lei. Diferența? Undeva între 35 și 105 lei și asta doar din curs și acest frecuș pe derdeluș cerut inutil de proprietari. Acum, dacă Jupiter si Mercur nu-s aliniate și ai bani în euro pe un card de afară, nu îți rămâne decât să faci niște calcule de pe la 4.3 lei / euro la bancomat. După care să schimbi înapoi în euro, la ghișeu. Diferența? O chirie de 350 euro te va costa, de fapt, vreo 380 euro din contul în euro din afara țării din care scoți lei.

Ce rezolvări am găsit?

Este mult spus găsit, deoarece pur si simplu au dat peste mine. Prima este că am primit un card VISA Revolut nenominal de la un prieten, pe care l-am adăugat în aplicație în fix 20 de secunde. Nu m-am dus la niciun ghișeu, nu am dat 100 de telefoane pentru nimic, nu am așteptat “4 zile lucrătoare” care se fac vreo 7 de fiecare dată. Nu m-a costat nimic altceva decât bunăvoința unui prieten care nu e angajat la nicio banca, ori la vreun serviciu adiacent, și se afla în posesia unuia. A doua este ca am întâlnit o gazdă de nota 10, iar chiria o plătesc instant, din câteva tapuri, prin aplicația Revolut. Orgasm, jur, față de nimicirea “a la Ciomu” pe care o fac băncile și pe care am explicat-o mai sus.

Ce beneficii apreciez la Revolut?

 • comisioane zero – nu am avut nicio cumpărătură pentru care să am comision.
 • crearea de conturi și carduri virtuale – poți crea un cont în euro din 2 tapuri. serios.
 • control asupra cardului – activare, dezactivare, adăugare a unei limite etc.
 • posibilitatea de schimb valutar între conturi la un curs ~BNR

Ca mulți alții, mă regăsesc printre cei care nu au neapărat o educație financiară ok și, astfel, am început să folosesc contul/app Revolut și ca instrument de control financiar personal, cheltuielile fiind asignate la câte o categorie, iar la finalul unei perioade pot cunoaște cu exactitate cam pe unde cheltuiesc bani aiurea și, astfel, pot face optimizări. Ex: săptămânile acestea, mergând pe la diverse întâlniri și interviuri, costurile de transport au fost de 456 lei (Uber / Taxify). Fără aplicația asta nu aș fi crezut, ori știut.

Și am ajuns și la cardurile pe care le am de dat.

Revolut are mai multe tipuri de conturi / carduri, planurile tarifare fiind de găsit aici. Avantajele unui cont standard sunt aici, iar dacă îți dorești și un card gratuit, poți face rost de el înregistrându-te la Revolut folosind acest link, în doi pași simpli:

 1. Click aici, chiar și de pe telefon: https://revolut.com/r/constanfa
 2. Completează numărul tău de telefon mobil, descarcă aplicația și comandă-ți cardul. 🙂

ATENȚIE – Oferta cu un card primit gratuit este valabilă pentru primii 5 care își vor activa contul Revolut prin link-ul de mai sus. So, hurry up! Restul nu mai primesc cardul VISA gratuit, ci vor plăti pentru el în jur de 30 de lei.

PS. Voi cunoaște momentul în care s-au înscris cei 5, deoarece planul meu va fi modificat automat de la Standard la Metal, gratuit, pentru un an de zile, lucru pentru care vă mulțumesc anticipat. 🙂

* Photo by Ales Nesetril on Unsplash

6 comments

 1. Am deja 50 lei în Revolut.
  O să mai citesc cum se operează cu cardul Revolut, pentru că nu prea sînt obișnuit.
  Mulțumesc pentru invitație, Sorin

 2. Mie-mi place foarte mult, pot să cumpăr liniștit diferite unelte web, fie cu cardul virtual, fie cu cel fizic gratuit și nu mai sunt nevoit să-mi atașez contul de Paypal peste tot făcând abonamente dubioase etc.

  Îmi place că cele virtuale sunt Visa, iar cele fizice Mastercard, astfel în momentul în care nu îți acceptă vreun procesator de plăți cardul Visa, se poate folosi lejer cel Mastercard, din două unul va funcționa cu siguranță.

   1. Tocmai am intrat să mai fac unul virtual și-mi apar ca fiind Mastercard…Acum mă oftic că am doar unul virtual albastru Visa…

    O să testez curând și alternativa care cică ar fi ok, Monese…

    1. E foarte bun Monese. Eu il folosesc de doi ani. Am un cont în euro și se alimentează instant, la fel ca și Revolut. Îmi este perfect pentru plățile euro, mai ales în vacanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *