Ce înseamnă să ai număr de telefon de la Digi Mobil în Spania?

Posted by

Numărul de telefon pe care l-am avut în Spania era un număr de DIGI España. L-am luat de la un butic, cu 10 euro credit din care am plătit 5 pentru Combo 5, o extraopțiune cu 1GB (ce se puteau reporta, în caz de nefolosință), 100 de minute naționale și internaționale, și alte minute și sms-uri în Digi. Toate bune și frumoase, imediat ce m-am văzut cu telefon mobil am și legat numărul de cam orice serviciu pe care l-am avut aici (bancă, internet etc).

Acum, ca să știți, dacă aș mai ajunge prin Spania nu voi mai avea de-a face cu Digi, deoarece acoperirea era varză cu carne, în zone în care Vodafone, de exemplu, avea 4G, de aveai loc și de un live, ceva. Digi este, practic, ultima rețea pe care te puteai baza, după Orange și Vodafone, lucru la care nu m-am așteptat în Spania, însă asta a fost doar începutul.

La revenirea în țară am avut surpriza să constat că numărul meu de Spania nu mai funcționa. Nu era mare pierdere, însă nu puteam să fac nici măcar un top-up în contul de Revolut, deoarece îmi cerea SMS-ul trimis pentru 3DSecure (se deschidea în aplicația Revolut), ori orice fel de plată online. A trebuit să sun la bancă, să mă autentific digital, și să realizez top-up-ul cu ajutorul unui operator care mi-a dictat codul 3D Secure prin telefon.

Trimit un email la proprietarul buticului de unde am cumpărat cartela, iar răsunsul a venit imediat: “Las targetas de DIGI tienen dos numeros, uno de España y otro de Rumania. Cuando estas en Rumania se activa el numero rumano.” Pe scurt, cartela DIGI are două numere de telefon, unul românesc, celălalt spaniol, care se activează singure în funție de țara în care se regăsește.

Toate bune și frumoase, însă mie tot nu-mi ajungeau apelurile și sms-urile trimise pe numărul de Spania.

Soluția?

Există o aplicație care se numește Digi Mobil (icon-ul este cu un sim), aplicație în care, la revenirea în România trebuie selectată rețeaua Digi.Mobil RO!. Ulterior, telefonul se va restarta, iar, în mod normal, cartela de Digi va trebui să funcționeze cu noul număr de telefon de România. Pe cel din Spania nu-l mai poți folosi până la întoarcere, însă se poate face call-forwarding de pe un număr pe celălalt sunând la *1215, apoi accesând meniul 6.

În altă ordine de idei, înțeleg că Orange a introdus eSIM în România? 🙂

* Photo by freestocks.org on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *