Raport Microsoft & PwC: “How AI can enable a Sustainable Future?”

Posted by

Microsoft și PwC (UK) au lansat astăzi raportul “How AI can enable a Sustainable Future?“, Microsoft profitând de Ziua Pământului (22 aprilie 2019) pentru a comunica angajamentul pe care îl are pentru sustenabilitate și măsurile aduse în beneficiul mediului înconjurător. Mai multe detalii despre raport puteți găsi aici (landing page), iar raportul aici (.pdf link).

Acesta analizează patru sectoare cheie (agricultura, energia, apa și transportul) și vehiculează informații diverse, precum faptul că AI poate crește PIB-ul global cu până la 4.4%, poate reduce emisiile de globale de gaze cu efect de seră cu 4% și poate genera aproape 40 de milioane de joburi la nivel global, toate acestea până în 2030.

Trecând peste cifre, raportul este o lectură la fel de interesantă, mai ales pentru detaliile pe care le oferă asupra modalităților în care dezvoltarea tehnologiei va influența viața noastră, de la joburi până la mediul înconjurător. Să nu uităm, totuși, că mai avem și astfel de păreri (alte 20 de minute la fel de interesante, dacă nu l-ai văzut deja):

Trăim și vom trăi vremuri interesante în următorii 10 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *