Politici pe care mi-ar plăcea să le văd implementate de cât mai multe companii din România

Posted by

În Spania, țară care m-a găzduit de-a lungul vieții mai bine de 3 ani, am văzut, în ultima perioadă, de foarte multe ori, manifestări destul de ample (offline și online) contra violenței domestice, ori pro egalitate între genuri (de ex, dacă va pasionează).

Și nu o fac pentru că Spania ar sta neapărat mai prost decât România la acest capitol și simt nevoia să iasă în stradă, ci pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le conștientizăm ca fiind anormale, nu tradiționale, ca să fac o glumă de sezon.

În acest context, am două știri pentru voi, din România.

Vodafone introduce o nouă politică globală de resurse umane pentru a sprijini victimele violenței domestice și ale abuzurilor

Conform noii politici, angajatii din toate tarile vor avea acces la asistenta si consiliere specializata si vor beneficia de concediu suplimentar platit de pana la 10 zile, numit „concediu pentru siguranta”.

Zilele suplimentare de concediu le ofera angajatilor care s-au confruntat cu un abuz timp pentru a-si gestiona situatia, pentru a solicita, de exemplu, ajutor si consiliere profesionala, pentru a se prezenta la politie sau in instanta sau pentru a lua masuri de schimbare a domiciliului si de sprijin pentru copii.

În altă ordine de idei, mâine, 8 martie, la Forumul pe tema Egalitatii de Gen, IKEA va lansa o inițiativă ce are ca rol reducerea diferențelor de gen de la locul de muncă și care reunește reprezentanți la nivel de CEO din mai multe companii importante din România.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.30, la Mezanin (Palatul Universul), strada Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25, iar inițiativa este lansată în parteneriat cu Carta Diversității din România și se bucură de suportul Ambasadei Suediei.

Să tot auzim de astfel de inițiative!

* photo by Saneej Kallingal on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *