Motorola Razr 2019 (simulare 3D)

Posted by

Probabil ai tot observat de câteva săptămâni articole prin publicațiile internaționale referitoare la noul Motorola Razr (wiki), deoarece VP-ul ar fi destăinut faptul că Motorola ar fi început de mult timp să lucreze la telefoane foldable și că e posibil să le vedem anul acesta. Sursa inițială este destul de incertă, ba Engadget, ba WSJ, ba…

Cert este însă faptul că s-a discutat despre noul Razr.

Pentru cei mai tinerei, Motorola Razr este unul dintre cele mai faimoase telefoane mobile în urmă cu 15 ani. Atât de faimos, încât modelul Razr V3 (lansat în vara lui 2004) a fost vândut în mai bine de 130 milioane de unități, devenind cel mai bine vândut telefon cu clapetă. Adică cu tastatura separată de ecran printr-o balama. 🙂

Iată o reclamă de pe acele timpuri.

Îl vedeai peste tot, fiind foarte subtire pentru vremurile respective (vezi spot 1, spot 2, spot 3), având tastele luminate, conexiune prin bluetooth (folosit pt partajare poze și video cu alt telefon, de exemplu), conexiune la internet (date), iar prețul între 100 și 200 de euro.

* astăzi, SH, valorează câteva zeci de euro.

A apărut chiar și prin filme (am găsit câteva pe aici, însă sunt sigur că nu sunt toate – lipsesc, de exemplu, serialele pentru tineri de la vremea respectivă), și cred că putem afirma fără niciun dubiu că Motorola Razr era cel mai cool telefon al momentului, situație schimbându-se odată cu apariția telefoanelor Apple. 🙂

Revenind la NOUL Razr, toată lumea folosește imaginile lui Sarang Sheth, un designer care, bazându-se pe imaginile publicate alături de patentul înregistrat de Motorola în decembrie 2018, a realizat o simulare 3D a noului Razr și a publicat un articol pe Yanko Design.

Nostalgie sau nu, mie îmi place ce a desenat domnul Sheth :-), însă ce mi-a ridicat sprâncenele la ceafă sunt estimările de preț pe care le-am găsit online, $1.500 USD (ex: The Verge, WSJ etc), lucru ce mi-a adus instant aminte de bancul cu șoferul de Trabant și cel de Porsche (îl postez în comentarii la cerere :P).

Îți place? Ai da 1500 de euro pe un telefon Motorola în 2019?

4 comments

  1. Oprește un nene cu un Trabant la un semafor, lângă un 911 turbo, se uită luuuung și curios la mașină, după care-l abordează pe șofer:
   – Nu vă supărați, sunt bune mașinile astea?
   – Da… răspunde nedumerit soferul 911-lui. De ce întrebați?
   – Păi nu am prea văzut să cumpere lumea…

 1. Nu am avuit motorola cu clapeta dar am avut un Nokia cu clapeta. Chiar ma gandeam sa imi iau iar un telefon cu clapeta… asa in amintirea zilelor bune :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *