eMAG “cumpără” cel mai mare retailer online din Ungaria

Posted by

Erată: Am fost corectat că nu e o achiziție propriu-zisă, ci o fuziune. Ca branding, cele două entități vor rămâne la fel.


eMAG Ungaria a anunțat astăzi achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni ale Extreme Digital, 52%, Extreme Digital fiind, conform Budapest Business Journal, cel mai mare retailer online din Ungaria din ultimii 4 ani (studiu GKI Digital).

Ca un scurt istoric, și Extreme Digital s-a extins și în alte țări din Europa, însă expansiunea a început pe final de 2015, moment în care eMAG ajunsese deja de doi ani în Bulgaria, însă intrase și în Ungaria și Polonia. Cred că a însemnat un impuls pentru ei.

Later edit: Extreme Digital își deschisese un showroom în 2017, în București.

Acum, în comunicatul pe care l-am primit se subliniază faptul că tehnologia folosită în Ungaria și în cele cinci țări noi (Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația și Austria) va fi cea dezvoltată de eMAG. În 6 ani eMAG-ul românesc s-a extins în alte opt țări.

Ar urma vestul Europei și tentația unor piețe uriașe precum Spania, UK etc. Ar fi tare, nu? Ar fi, însă aici locuiește de ceva vreme Amazon. Vorbim în 2-3 ani, este posibil ca Amazonului să-i convină un pachet de 9 țări (întreg blocul estic) la un mooment dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *