Primul cântăreț-hologramă pe o scenă din România | video

Posted by

Săptămâna aceasta, Vodafone România a organizat în București, la Romexpo, un concert Vita de Vie, concert în cadrul căruia un tânăr chitarist în vârstă de 10 ani, Luca Mihail Leaua, a performat pentru prima oara live, pe o scenă, însă de la doi km distanță, prin intermediul unei holograme.

Cum este o postare de weekend, îți semnalez și acest articol, o istorie a folosirii acestei tehnologii în muzica, încă din… 2006! Madonna, da. 🙂

Transmisiunea este o premieră pentru România (cel puțin așa am înțeles din discursul lui Adi Despot), însă mult mai interesant mi se pare faptul că a fost realizată prin intermediul tehnologiei 5G (nu am găsit detalii tehnice pe nicăieri, bănuiesc că nu au fost oferite presei), Luca aflandu-se în altă locație.

Live-ul de pe pagina Vodafone are 1h și 20′ și cuprinde și cadre cu bloggeri, oameni de presă și vedete aflate la concert. În clipul de mai jos am tăiat doar momentele care ne interesează: aparitia lui pe scenă ca hologramă, începutul piesei, discuția dintre Despot și holograma, dispariția lui Luca de pe scenă, precum și discuția dintre Despot și Luca, cel real, de la final.

Mie, unul, mi se pare că discuția dintre Adi Despot și holograma Luca are un oarecare delay de 1-2 secunde și că ăsta micu’ nu pare neapărat foarte timid 🙂 , însă povestea mi-a plăcut, iar concertul a decurs ca uns. Îl găsiți, integral, pe pagina de Facebook a Vodafone.

PS. Acest articol poartă eticheta Îmi place, aceasta fiind o rubrică în cadrul căreia împărtășesc lucruri care se întâmplă în publicitate, (social) media, marketing, gaming și tech, nișele pe care le acoperă refresh.ro, și care îmi plac în mod deosebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *