10 ani de re:fresh

Posted by

Astăzi se implinesc 10 ani de când am publicat primul articol pe refresh.ro. Activi, cu muncă susținută zi de zi? Cred că-s vreo 8 ani și, cumva, cred că am înțeles de ce nu mai era fun, redescoperind descrierea pe care o are contul de Twitter al blogului: learn, apply, tell. O fractură în acest lanț (mai puțin timp pentru studiu, mai puțin timp pentru side-projects) a dus, cel mai probabil, la o blazare a mea.

Momentan dăm cu var prin sidebar-uri, prin taguri, prin categorii. Și spun dăm, deoarece am primit și ceva ajutor remote de la întâiul blogger al țării, numai bine pentru a șterge încă o dată TOATE tagurile din blog și de a adăuga, automat, altele. Long story short și două nopți mai târziu, all good now cu taxonomia pe site, iar ce mai e de reparat se va repara din mers.

Și sunt mulțumit deoarece acum pot vedea, de exemplu, ce a făcut Dragoș în tinerețe, urmărind tagul Dragoș Stanca. Zâmbești, însă sunt 19 pagini de articole și nu-s sigur că-s toate! 🙂 Sau ce am scris atâția ani despre ProTV, ori despre site-ul realitatea.net. Sunt mii de articole despre companii, lansări, campanii, evenimente și multe altele din seria asta.

Am dat, petrecându-mi câteva nopți prin arhivă, peste momente când efectiv scriam istoria. Își mai aduce cineva aminte, de exemplu, de Bobby Voicu și Intact Interactive? Pentru toate acestea, însă și cele de mai sus îi mulțumesc lui Victor, el fiind cel care a salvat domeniul să nu expire și-l și găzuiește.

Și, pentru că tot am amintit de evenimentul din 2014 care a rupt ordinea pe care o aveau articolele blogului prin taguri adunate în mai bine de 5 ani, nu Simple Tags îmi rezolva mie problema. Reamintesc ce voiam sa fac:

[eckosc_quote quote=”Din dorița de a-l face si mai bine structurat, daca tot are un design super misto si citibil, m-am gandit sa combin cateva taguri intre ele. Adica daca am doua taguri, precum Youtube si Youtube Ceva, articolele din Youtube Ceva sa fie mutate sub eticheta Youtube, iar Youtube Ceva sa dispara. Am intrebat si eu pe cine stiam ca e meserias, mi s-a soptit Simple Tags, mai mult decat atat m-am trezit cu el instalat. Si a inceput calvarul.” source=”Prima mea zi ca problogger” url=”https://refresh.ro/2014/04/problogger/” pull=”false”]

Răspunsul corect era Term Management Tools, un plugin care îți adauga și opțiunea merge în acțiunile bulk pe care le poți face asupra Categoriilor și Tagurilor din WordPress (DashBoard » Posts » Tags / Categories).

În ciuda faptului ca ultimul uptate este de acum 3 ani, l-am instalat deoarece am văzut review-uri pozitive recent postate pe WordPress. Funcționează brici și am putut, astfel, scăpa inclusiv de dubluri de taguri precum Vali Petcu cu zoso.ro.

Revenind, 10 ani de la primul articol pe refresh.ro. 🙂

Mulțumesc tuturor celor care au trecut pragul cel puțin o singură dată, care au apreciat articolele pe rețelele de socializare, precum și celor care au participat la discuțiile din comentarii, chiar dacă acestea au migrat în marea lor parte către Facebook.

La mulți ani și vă aștept în continuare pe aici!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *