You are sleeping with your client!

Posted by

În urmă cu vreo 5 ani, în condițiile în care smartphone-ul devenea tot mai prezent în viața noastră, am scris un articol pentru o publicație internă a unei corporații al cărui titlu era ceva de genul “You are sleeping with your client”. Cum ai putea să spui altfel, când telefonul ajunge în fiecare seară pe noptieră, ori pe marginea patului?

Ca niciun alt device de până acum, telefonul mobil a devenit în ultimii ani o extensie a noastră. Pare ciudat? Poate, deși nici cei din Gen X nu fac rabat de la treaba asta. Președintele blocului în care locuiesc îmi scrie pe Whatsapp și e trecut de 75. Zilele trecute, în fața blocului, doi tip la vreo 70 🙂 discutau despre un telefon (cred că era un LG) și oferta de minute de la Vodafone. Iar exemple sunt lângă noi la tot pasul.

Cu siguranță situația este și amuzantă, când te gândești că sunt destui curajoși care se împotrivesc unui banal cip pe un card de sănătate (salut, Coaliția pentru Familie!), însă poartă în buzunar un telefon care face două lucrui: știe întotdeauna unde se află persoana respectivă și-i folosește datele personale de fiecare dată când accesează o rețea socială, de exemplu.

Cum vă știu devoratori de cifre și statistici, iată rezultatele unui studiu realizat de IPSOS pentru Huawei, studiu ce a vizat identificarea obiceiurilor de utilizare a smartphone-urilor în rândul consumatorilor din regiunea CEE Nordic, colectând date inclusiv din România. Iar una dintre concluzii este aceea că doar 6% dintre românii cu smartphone îl lasă la ora de culcare în afara dormitorului.

11% dorm cu el sub pernă, da? 🙂

One comment

  1. Am auzit si eu recent de la niste amici cu care vorbeam faza asta cu telefonul sub perna. Sincer, nu o pot intelege..cine naiba urmeaza sa te sune in miezul noptii caruia nu ii poti inchide. Eu il tin pe noptiera pt. ca il folosesc pe post de alarma dimineata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *