Hori TAC Pro, tastatură și mouse pentru jocurile de pe PlayStation

Posted by

Am căutat ceva vreme anul trecut o tastatură și mouse pentru PlayStation, pentru a le folosi la shootere (ex: Ghost War). Nativii pe controllere sunt liberi să se amuze, însă situația este destul de serioasă pentru cei care au jucat shootere (FPS – First Person Shooter) pe desktop. Chestia aia cu două ciuperci nu te face decât să duci dorul unui mouse cu care să poți controla fin ținta unui sniper printre urechile inamicului. 🙂

Nu sunt neapărat multe variante, insă probabil cea mai bună combinație de pe piață se numește TAC Pro (Tactical Assault Commander) și este produsă de japonezii de la ? Hori. În România o găsiți ? la Ventum Games, la prețuri ce variază în jurul a 600 de lei. Ventum Games este listată și ? pe eMAG, dacă vă e mai ușor așa.

Arată ca în imaginea de mai jos.

Mouseul se conectează la tastatură prin USB, iar aceasta la Playstation, tot printr-un port USB. Hori TAC Pro este compatibil atât cu PlayStation 3, cât și cu PlayStation 4. Înțeleg că poate fi utilizat și pe PC, însă, după utilizare, îți pot spune că acolo sunt variante mult mai bune la banii ăștia.

Pro:

  • Kitul este programabil, în ideea în care japonezii au făcut un soft (windows only) cu ajutorul căruia poți seta fiecare buton de pe tastatură și mouse, însă și diferiți parametri ai mouseului (senzitivitate, accelerație etc). Vezi mai jos, am făcut o scurtă prezentare.
  • iluminarea cu leduri – seara și noaptea o distingi foarte bine pe întuneric, deși aș prefera altă culoare. E prea predator, gen, pentru gusturile mele. 🙂
  • poziția mâinii stângi. e perfectă. mai mult, în funcție de cât de lungi ai degetele, podul tastaturii poate fi reglat în lungime.

Cons:

  • tastele sunt foarte solide, cu contacte dure, ceea ce îți dă impresia că este o tastatură grosolan construită și te gândești cum de nu au pus taste mai moi. Singura explicație pe care am găsit-o este că unii jucători pot da cu pumnul în tastatură. De nervi. Nu-i treabă ușoară cum cred unii. 🙂 Te obișnuiești însă repede, tastatura comportându-se impecabil.
  • mouseul. probabil e o chestie personală, însă nu ne-am plăcut foarte tare. Cu mouseul controlez ținta (click dreapta), trăgaciul (click stânga), ori atacurile corp la corp (rotița / R3 de pe controller). Plus mișcarea de rotație stânga-dreapta. Nu mi se pare îndeajuns de compact și aș fi preferat duritatea tastaturii. E cam… barcă.
  • mufa de căști. e posibil să fie o problemă a kitului meu, însă sunetul prin mufa jack al acestuia funcționează doar când dorește căprioara. Credeam că intră în conflict cu microfonul de la cameră, însă a funcționat de câteva ori, totuși.

Iată și alte imagini cu acest kit.

[eckosc_accordion title=”Hori TAC Pro – Galerie foto” state=”closed”] [/eckosc_accordion]

Vă spuneam mai sus că atât tastatura cât și mouseul sunt programabile. Hori TAC Pro se poate conecta la PC printr-un port USB, iar pentru a-l controla exită ? acest software disponibil doar pentru Windows 10/8.1/8/7, soft care îți dă drepturi de scriere în memoria kitului până la maxim 3 profile (interschimbabile de pe partea dreaptă a tastaturii), precum și salvarea acestora pe calculator.

Da, I feel you, treaba asta este puțin dusă la extrem chiar și pentru mine, însă m-am jucat vreo oră cu setările, după care am revenit la cele inițiale ?, cu mici ajustări (în plus) la accelerație, pe orizontală, și la deadzone (în minus), pentru a putea să mă întorc mai rapid în lupta corp la corp.

Pentru amatori, cred că merită făcute două profile, unul pentru arme de asalt, cel de-al doilea special pentru marksmen (eg: sniper), deoarece diferențele de consum sunt total diferite, datorită tipurilor de arme folosite. Cei care vor mai mult de 3 pot salva o parte pe calculator.

Pentru a salva în memoria kitului modificările făcute nu e nevoie decât de apăsarea butonului Write. Iată, mai jos, și o galerie de imagini screenshot din program, pentru a vă face o părere mai detaliată asupra parametrilor care pot fi schimbați.

Pentru cei neinițiați în toată nebunia asta de termeni (nici eu nu credeam că o prostie de mouse poate face atâtea lucruri), am găsit pe internet o pagină care le conține pe toate – ? Basic Mouse Gaming Knowledge. Sper să vă fie de folos.

[eckosc_accordion title=”TAC Software (screenshots)” state=”closed”]

[/eckosc_accordion]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *