Cum îți poți proteja conținutul video pe Instagram și Facebook? (partea a II-a)

Posted by

În urmă cu două săptămâni, Facebook a anunțat extinderea programului Rights Manager pentru a monitoriza și proteja clipurile de pe Instagram. Mai mlte detalii găsiți în articolul de la vremea respectivă, articol în care spuneam că am aplicat și eu (cu pagina de facebook costin.ro, unde am aproape 300 de cliputi video).

Răspunsul de la Facebook a venit în 3 zile, însă a fost negativ.

Hi Costin,

We are writing regarding your Page: costin.ro

Thank you for your interest in Rights Manager. We cannot grant your Page access to use Rights Manager at this time based on the information you provided in your application. We hope to expand Rights Manager to more Pages in the future, so check back for more updates.

Learn how to protect your content on Facebook:

https://www.facebook.com/help/399224883474207

This is a no-reply email. For more information, or to re-apply to Rights Manager after seven days, please visit: rightsmanager.fb.com.

Thanks,

Orlando
Intellectual Property Operations

Chestia asta cu “based on information you provided” este o zeamă corporatistă, datele respective fiind (doar) nume, email de contact, email de raportare, iar formularul pus la dispoziție de Facebook nu are nicio posibilitate de a adăuga ceva în plus.

În aceeași pagina cu formularul de mai sus mai trebuie să alegi, dintr-o listă care le cuprinde pe toate, și una dintre paginile pe care le administrezi, pentru a o include in Rights Manager.

Concluzia mea este că Facebook nu ține neapărat cont de conținutul postat, ci de numărul de fani (pagina costin.ro abia ce apropie 5000 de fani) sau banii pe care îi aduce pagina respectivă.

2 comments

  1. Raspunsul pe scurt “nu prea poti” cel putin pe gratis. Trebuie sa dai acolo ceva semnificativ ca sa conteze..

  2. Dupa scandalul Cambridge Analytica…. cine-o mai pastra contul pe facebook e nebun sincer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *