Cum creezi «frames» pentru camera din aplicația Facebook?

Posted by

De vreo doi ani de zile, Facebook a pus la dispoziția utilizatorilor o platformă cu ajutorul căreia oricine poate crea frames pentru fotografiile pe care prietenii, sau fanii (platforma este disponibilă atât pentru pagini cât și pentru profiluri), le pot folosi la imaginile pe care le postează pe Facebook / Facebook Stories, folosind camera din aplicație.

Altfel spus, un layer transparent peste cameră, precum cel din postarea de mai jos. Dacă intrați pe Facebook, postarea este însoțită și de un buton “Try it”.

Toolul se numește Camera Effects Platform și, pe lângă posibilitatea de a crea ramele despre care am amintit mai sus, oferă și AR Studio, o soluție software disponibilă oricui vrea să creeze experiențe augmented reality pentru camera din Facebook. Am să revin pe tema asta.

Cât de complicat este să publici un frame pe Facebook? Deloc.

În ultimul ecran de pe Camera Effects Platform caută Create a Frame și butonul Start now. Odată apăsat acel buton, următorii pași vor fi foarte asemănători cu cei din imaginile de mai jos, înainte de care nu am făcut decât să apăs Upload Art, pentru a urca sigla Ghost Recon.

Complicat?

Prietenii de pe Facebook, ori fanii paginii (în cazul în care îl publici ca pagină), vor putea găsi frameul în listă, precum în screenshotul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *