? Cum ar putea fi ajutați pacienții cu boli psihice, precum demență, ori pierderi masive de memorie

Posted by

Câteodată suntem atât de prinși în a urmări și adopta noile tehnologii, încât nu realizăm ce putem face cu cele de care dispunem la ora actuală, chiar și cu cele care par banale, precum Google Street View, platformă care, dacă aveți ceva răbdare să răsfoiți refresh.ro, vă poate însoți în câteva călătorii virtuale destul de interesante.

Google Street View a împlinit recent 10 ani, serviciul recreând harta globului de la nivelul străzii, folosind fotografii pe care le face utilizând mașini, trekker, snowmobile sau, acolo unde roata sau șenila nu poate ajunge, oameni cu un sistem de camere montat pe un rucsac special. (vezi povestea crabilor din Christmas Island).

[eckosc_quote quote=”Our strongest memories are intensely tied to location. It’s no coincidence that when you think about any big memory or past event, your first thought is often “Where was I when that happened?” BikeAround taps into this idea, by combining mental stimulation from surrounding the patient with places they recognize, and physical stimulation from pedaling and steering. ” source=”BikeAround” url=”https://www.google.com/about/stories/bike-around/” pull=”true”]

Google a profitat de ocazie și a revenit asupra unui proiect bazat pe Google Street View, care poate ajuta persoanele cu probleme psihice severe, precum demență și pierderi masive de memorie / alzheimer, cu ajutorul unor plimbări virtuale pe bicicletă, folosind o bicicletă staționară modificată.

Proiectul se numește BikeAround, în această perioadă trece printr-o perioadă de studiu științific pentru a determina impactul asupra memoriei, iar, din câte veți putea observa în clipul de mai jos, a fost introdus în Suedia, țară cu o istorie de peste 100 de ani în transportul alternativ oferit de biciclete (suedezii au costruit chiar și o bicicletă pentru armată, în 1901).

A Ride to Remember (making of)

Vă las cu un clip de aproape 10 minute, making of la clipul publicat în toamnă, care începe cu un insight cutremurător (una din trei persoane care se naște în zilele noastre va suferi de demență și pierderi masivede memorie) și spune povestea unui cuplu de octogenari din Suedia în lupta lui cu Alzheimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *