? Google lansează Audiobooks

Posted by

În urmă cu două săptămâni, Google atrăgea atenția asupra faptului ca Assistant a depășit 1.000.000 de acțiuni pe care le poate executa, urmând o perioadă în care a publicat în fiecare zi clipuri pe Youtube, prezentând diferite utilizări ale acestora.

Ieri, Google a anunțat integrarea cu Assistant a unui produs nou, Audiobooks, disponibil în Google Play Store. Linkul l-am preluat din anunțul oficial, însă eu primesc un 404 (page not found), deși au trecut 24 de ore de când, cel puțin teoretic, audiobooks-urile au plecat către 45 de țări, în 9 limbi.

Înțeleg că pentru această lansare Google a redus prețurile multor cărți populare, iar integrarea cu Google Assistant este perfectă, compania dezvoltând o serie de funcționalități utile pentru cei care stau și câte o lună pe an în trafic. Bucureștenii, de exemplu, ca să avem o raportare comună. 🙂

Revenind, iată câteva detalii despre subiectul nostru.

  • Nu ai nevoie de abonament pentru a asculta o carte. Mai mult decât atât, înainte de a cumpăra o carte poți asculta o mostră gratuită, iar dacă îți place povestea și vocea naratorului nu mai rămâne decât să apeși butonul norocos. Iar cei de prin statele mai civilizate au acces și la ceva ce se numește Family Library. 🙂

[eckosc_quote quote=”For now, the Google Assistant integration with audiobooks is available on Android phones and smart speakers globally in English. It will be coming soon to the Assistant on Android Auto in the U.S.” source=”“Ok Google, read my book”… Introducing audiobooks on Google Play” url=”https://www.blog.google/products/google-play/ok-google-read-my-book-introducing-audiobooks-google-play/” pull=”true”]

  • Cei care au telefoane cu Android pot utiliza Google Assistant pentru a asculta o carte (“Ok Google, read my book”), pentru a afla diferite informații precum autorul acesteia, ori pentru a opri redarea în cazul în care dorești acest lucru, iar comenzile sunt simple (“Ok Google, who is the author?”, sau“Ok Google, stop playing in 20 minutes”).
  • Integrarea cu Google Assistant merge puțin mai departe, în ideea în care, în ceea ce privește posibilitatea de a consuma un conținut pe diferite device-uri, experiența de ascultare a unei cărți este identică cu cea a vizionării unui film pe Netflix. Poți începe o carte acasă, la micul dejun, folosind Google Home, urmând a o continua în mașină, pe telefon.

În cazul în care ai iPhone, de exemplu, poți avea acces prin intermediul aplicației ⤵️ Google Play Books, disponibilă în AppStore, însă cred că trebuie să mai așteptăm puțin până când toate cele de mai sus vor ajunge și în România.

? by William Iven on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *