bani 500 lei bancnote

? Limitări pentru cei care vor să câștige bani din Youtube (2018)

Posted by

Anul acesta se vor împlini 5 ani de când țara noastră a fost acceptată în Youtube Partner Program, platformă prin intermediul căreia orice persoană din România poate câștiga bani de pe urma clipurilor video pe care le urcă pe Youtube.

Am scris la vremea respectivă articolul Cum castigi bani din clipurile pe care le urci pe Youtube? (conține cam toate informațiile de care ai nevoie), iar acesta a rămas, încă de atunci, în top 3 cele mai citite articole (all time) de pe refresh.ro.

Astăzi, Google a anunțat câteva modificări ale YPP (Youtube Partner Program), modificări care fac munca puțin mai grea pentru cei aflați la început, însă cei de la Google spun că sunt, în cele din urmă, măsuri de protecție ale creatorilor în fața spamului, de exemplu, și, odată aplicate, vor duce la creșterea încasărilor creatorilor.

Care sunt modificările anunțate?

1) 1000 de subscriberi

Limita minimă de subscriberi pentru conturile ale căror proprietari doresc să le monetizeze a fost setată la 1000, ceea ce nu e neapărat foarte dificil de realizat în România lui 2018.

2) 4000 de ore watchtime în ultimul an

Și aici începe nebunia.

4000 de ore (240.000 minute, cum sunt afișate în Youtube Analytics) sunt destul de multe chiar și pentru un vlogger care produce conținut de ani de zile. De exemplu, Anne-Marie Chelariu ar mai avea nevoie de 17000 de minute pentru ca Youtube să nu îi suspende accesul la monetizare (YPP) în 30 de zile la vlogul în limba engleză.

Cu siguranță le va face, am văzut că, la mine (am postat foarte rar în ultima jumătate de an), în ultimele 28 de zile am avut 47.641 de minute de vizionare. 33 zile de vizionare. 🙂

Modificările vor intra în vigoare începând cu 20 februarie 2017, moment în care acele canale de Youtube care au sub 1000 de subscriebri, ori sub 4000 de ore watchtime în ultimul an vor fi eliminate din YPP, urmând a fi adăugate automat, în momentul în care ambele condiții sunt îndeplinite.

[eckosc_quote quote=”Though these changes will affect a significant number of channels, 99% of those affected were making less than $100 per year in the last year, with 90% earning less than $2.50 in the last month. Any of the channels who no longer meet this threshold will be paid what they’ve already earned based on our AdSense policies. After thoughtful consideration, we believe these are necessary compromises to protect our community.” source=”Additional Changes to the YouTube Partner Program (YPP) to Better Protect Creators” url=”https://youtube-creators.googleblog.com/2018/01/additional-changes-to-youtube-partner.html” pull=”false”]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *