?? Youtube Community, și pentru creatorii cu peste 10k abonați. Cine și-a făcut temele în România?

Posted by

Duminică am primit de la aplicația Youtube notificarea de mai jos și nu știam de unde să o iau. Și mi-am adus aminte de asta abia când am citit Sunday’s Media Recap-ul lui Alex, de aseară. 🙂

Pe scurt, după un an de teste la care au participat doar invitați, Youtube deschide porțile către creatorii de conținut cu peste 10.000 de subscriberi la ceea ce ei numesc Community. Funcțional, Community este o secțiune creată pe profilele creatorilor, care le dă acestora posibilitatea de a putea folosi și alte tipuri de conținut în comunicarea cu cei care îi urmăresc.

Un fel de timeline, ca pe Facebook.

Alex și alții care au mai scris pe subiect amintesc de stories, și asta datorită formatului unei funcționalități noi lansată în variantă beta, denumită Reels. Imaginea care însoțește comunicarea celor de la Youtube arată cum Reels poate fi folosită pentru a cataloga și, de ce nu?… păstra aceste stories, de al cărui trend volatil s-a ocupat Snapchat, cu 6 ani în urmă.

Eu mă gândesc că dacă ar strânge acest conținut în homepage, sub recomandări, Youtube ar avea și un newsfeed asemănător cu cel de pe Facebook, al cărui conținut ar urma să fie produs de cei mai buni creatori de conținut ai platformei. Un “mic” publisher de “știri” la CALD despre vedetele care produc content video pentru Youtube.

Cât de convenabil ar fi? 🙂

Revenind, pentru că m-am făcut curios până și pe mine din titlu :-))) iată cine și ce.

Global Records nu a făcut nicio mișcare în direcția asta. Carla’s, Inna, Antonia etc. Nimic. Nici Cat Music, Roton sau Okapi. Au fost însă curioși cei de la MediaPro Music și Hahaha Production. Poți vedea cum arată Community pe profilele lui Smiley, aici, ori, de exemplu, pe cel al lui Dorian Popa, aici (Dorian văd că postează de câteva săptămâni deja).

Din top 10 vloggeri din România, cei care postează deja în Community sunt MaxINFINITE (aici), iRaphahell (aici), Noaptea Târziu (aici), Selly (aici) și Creative Monkeyz (aici). MickeyH, Ilie, Tequilla? Nimic.

La ce alt creator de conținut / artist de la noi ai observat că ține legătura cu abonații prin Community?

Ah, da. Să nu uit. Și alerta. 🙂

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *