ℹ️ ROTLD îți spune ce domenii .ro ai cumpărat folosind o adresă de email

Posted by

Pentru cei care nu au achiziționat niciodată un domeniu .ro de la ROTLD, instituția nu a oferit niciodată posibilitatea de a gestiona domeniile folosind un cont, fiecare domeniu având contul lui. Prin urmare, pentru a putea aduce modificări unui domeniu (name servere, datele personale ale deținătorului etc) trebuie să te autentifici cu numele domeniului și parola asociată acestuia.

Azi am văzut că cei de la ROTLD au introdus un tool prin intermediul căruia poți vedea ce domenii sunt asociate unei adrese de email. Îl găsiți aici, iar în meniul de pe rotld.ro e trecut “Utilitar Listă Domenii”. Ați putea spune că nu e mare lucru 🙂 , însă e singura opțiune prin care poți afla, ori aminti!, ce domenii ai, primind un email precum cel citat mai jos.

[eckosc_quote quote=” 16 nume de domenii găsite ca fiind asociate cu adresa de e-mail [email protected]: blogandroll.ro, sp2.ro, dupa30.ro, wedb.ro, alttab.ro, tigrel.ro, reinvita.ro, champaign.ro, recomunicat.ro, reseminar.ro, refresh.ro, 1200.ro, 0i.ro, readers.ro, celebritati.ro și costin.ro.” source=”Lista numelor de domenii” url=”https://forms.rotld.ro/domain_list_finder/?lang=ro” pull=”true”]

Și devine, brusc, mare lucru, având în vedere că, de la anul, un domeniu .ro se va vinde cu 12 euro pe an de către ROTLD și un minim, cred, de 8 euro pe an pe la alți registrari (aceștia-l cumpără cu de la ROTLD cu 6 euro). Barem îți faci o listă să vezi ce păstrezi. Eventual urmărești prețurile din piață și-ți transferi domeniile la cel care oferă cel mai mic preț.

Ca bonus la portare :-), o să primești, cel mai probabil, și un cont unde să-ți poți gestiona toate domeniile și care să te și anunțe când îți expiră vreunul, fără a fi nevoit să le verifici pe fiecare în parte.

Pentru mine nu a fost o surpriză să aflu domeniile pe care le am, însă recunosc că uitasem de unele dintre ele și a fost un exercițiu interesant să trec prin diferite stări, amintindu-mi de proiectele pe care voiam să le pornesc la vremea respectivă.

Ori să dau peste cele pe care le-am închis în timp. 🙂

9 comments

  1. Mie nu imi apare nimic! Pe o adresa de gmail, imi spune ca e invalida. Pe cea de Evensys imi spune ca nu am domenii. Ei afiseaza tot ce e la ei direct inregistrat si atat, nu si de la terti?

    1. Nu apare pentru că, cel mai probabil, terțul a cumpărat-o pe email-ul lui. Am văzut treaba asta la un registrar din România acum ceva ani.

      Tu de unde ai cumpărat domeniile .ro?

  2. Pai unul poate doua cred ca sigur de la ROTLD, restul de la furnizori. Cumparate online. Ce inteleg din treaba asta e ca doar cei care au luat de la ROTLD pot verifica prin tool.

    1. cristi, poți verifica orice domeniu cumpărat de oriunde, atâta timp cât emailul tău e pus acolo. eu am domenii luate dela ei de la sediu, de la ei online, de la jump, de la webfactor, toate pe emailurile mele.

  3. De curiozitate: iti vei reinnoi adresele pe care le-ai inchis? Vei renunta la ele? Caci toata chestia asta este facuta pt a debloca multe adrese, cumparate acum 10 ani, care nu mai sunt folosite de ceva ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *