Google învață ce și cum desenăm

Posted by

Quick, Draw! este un joc prin intermediul căruia Google învață de ceva vreme să recunoasă, în nici 20 de secunde, un desen simplu pe care îl poți realiza folosind un mouse, ori degetul, dacă accesezi acel link de pe un device mobil.

Lansat în noiembrie 2016, Quick, Draw! a strâns deja peste 1 miliard de desene, cu 200 de milioane mai multe față de august 2017, de la peste 20 milioane de oameni din 100 de țări din toată lumea.

Zilele trecute Google a publicat A look at one billion drawings from around the world, un rezumat al acestui an în care a învățat să citească desenele oamenilor, rezumat ce conține de la cifre până la paterne bazate pe localizarea geografică.

Uite, de exemplu, cum desenează o înghețată la cornet oamenii din Coreea de Sud, Italia, ori Australia. Interesant, nu?

Uitându-mă la imaginea de mai sus nu m-am putut abține să nu mă gândesc la faptul că, ipotetic vorbind, dacă intenționezi să lansezi o înghețată la cornet în Italia, poate ar trebui să te gândești să o lansezi cu 3 cupe. 😉

Dacă vă place subiectul și vreți să explorați mai departe, iată câteva lucruri pe care le puteți face.

  • Desenează împreună cu inteligența artificială. Îți alegi un obiect pe care vrei să-l desenezi, iar aplicația va începe să deseneze împreună cu tine, pentru a te ajuta. Datele folosite pentru această aplicație sunt cele obținute cu Quick, draw!
  • AutoDraw este un tool mult mai robust, în ideea în care te poate ajuta să obții o reprezentare ok a unei forme, plecând de la un desen pe care il realizezi cu mouseul pe ecran, ori cu degetul pe ecranul telefonului.

Uite un gif animat cu câteva exemple pentru AutoDraw.

Photo by Kaizen Nguyễn on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *