? MiVue 786, cameră de bord ce transmite LIVE, pe Facebook, imagini din timpul călătoriei

Posted by

Săptămâna trecută, Mio Technology a anunțat disponibilitatea în România a camerei video auto Mio MiVue 786 WIFI. Modelul este primul din gamă capabil să transmită în direct pe contul de Facebook al utilizatorului imagini din timpul călătoriei

[eckosc_accordion title=”Mio MiVue 786 WIFI (foto)” state=”closed”]

[/eckosc_accordion]

Dispozitivul începe să înregistreze imediat după pornirea motorului, fiindu-i suficient doar un card microSD de până la 128 GB pentru a putea înregistra automat, în timp ce instalarea unui sistem de alimentare continuă, precum Mio SmartBox (l-am găsit indisponibil la F64 la 120 de lei), permite utilizarea în modul Parcare, fără ca șoferul să fie în mașină, și va surprinde orice mișcare petrecută în fața autoturismului.

Pentru a putea profita pe deplin de modelul 786 WIFI, utilizatorii pot descărca aplicația MiVue Pro (disponibilă atât pentru iOS cât și pentru terminalele cu Android) și vor avea astfel acces la tot ceea ce prietenia cu o tehnologia Wifi poate oferi:

  • transferul și salvarea în memoria telefonului (ori a tabletei) a fișierelor de tip MP4 cu imagini surprinse în timpul călătoriei
  • transmisiune LIVE, pe Facebook, la calitate Full HD (1080p)
  • update al firmware-ului și a pozițiilor camerelor de radar fixe

MiVue 786 WIFI integrează un senzor optic Sony capabil să funcționeze chiar și în condiții dificile de iluminare, în timp ce obiectivul cu diafragmă F1.8 este realizat integral din sticlă și dispune de filtru infraroșu.

Practic, datorită acestor caracteristici, înțeleg că 786 WIFI poate înregistra imagini la o rezoluție Full HD, atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții, detaliile surprinse, inclusiv plăcuțele de înmatriculare, fiind extrem de clare.

În plus, dispozitivul are un unghi larg de vizualizare, de 140 de grade, care asigură captarea imaginilor detaliate și largi, fără zone moarte.

Altfel spus, abia aștept un test cu ea. 🙂

Camera dispune de un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS), care notifică șoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulație (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanța dintre autoturism și mașina din față scade, de exemplu atunci când șoferul mașinii din față frânează, sistemul FCWS emite o alertă.

În eventualitatea unui accident sau la detectarea unei mișcări bruște, senzorul G cu 3 axe integrat va înregistra direcția și forța, inclusiv impactul, virajele și accelerația, în timp ce modulul GPS integrat va oferi șoferilor o dovadă suplimentară legată de locația autoturismului, dar și informații despre direcţia și viteza mașinii în orice moment al călătoriei.

Mai mult, cu ajutorul aplicației MiVue Manager (Mac // Windows), traseul monitorizat poate fi vizualizat direct în Google Maps.

MiVue 786 WIFI permite și înregistrarea evenimentelor rutiere din spatele vehiculului, cu ajutorul camerei opționale Mio MiVue A20 (am găsit-o pe stoc la Mediagalaxy la 350 lei).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *