➡️ ROTLD: Simulator pentru data expirării unui domeniu .ro

Posted by

În această după amiază, ROTLD a dat publicității faptul că de la 1 martie 2018 se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro, acestea putând fi înregistrate sau reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani, la prețul de 12 euro / an (ROTLD).

Mai multe detalii sunt disponibile în acest .pdf.

Totodată, ROTLD a pus la dispoziția utilizatorilor și un simulator pentru a putea vedea la ce dată expiră un anumit domeniu deja înregistrat. De exemplu, trecut prin acest simulator, aflăm următoarele date despre refresh.ro:

Nume domeniu: refresh.ro
Data ȋnregistrării: 2003-09-16
Data de expirare simulată: 2018-10-16
Status: OK

Iată și notificarea venită pe email.

Stimate client,

Primiți acest mesaj deoarece adresa dumneavoastră de e-mail figurează în baza de date a Registrului Român de domenii .ro – RoTLD ca adresă de contact pentru deținătorul unuia sau a mai multor domenii .ro.

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

? by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

4 comments

  1. Salutare! Am un domeniu care expira la anul. Voiam sa-l sterg acum o vreme, dar daca nu ma insel, era contracost. Acum, daca expira, scap pur si simplu de el?

  2. In 2017 ROTLD nu pot comunica ce domenii sunt inregistrate/asociate unei anumite adrese de mail.

  3. Later update de la ROTLD.
    “Începând cu luna ianuarie, RoTLD va pune la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile .ro atașate unei adrese de e-mail. Vă rugăm urmăriți site-ul http://www.rotld.ro.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *