? Sexul, publicitarii din Moldova și Casa Regală a Marii Britanii

Posted by

Zilele trecute, publicitarii din Moldova de peste Prut s-au confruntat cu o problemă serioasă. Un outdoor pentru covor.md, care îmbrăca, din câte înțeleg de aici (găsiți întreaga poveste, cronologic), fața magazinului offline al site-ului, din Chișinău, i-a revoltat pe vecini (cei de la marketing de la SRL “Eximdor” 😀 ) și a ieșit o întreagă istorie de povestit pe… Facebook.Nu discut moralitatea, decența, sexismul, ori misoginismul care au tot fost vehiculate prin comentariile postărilor de pe Facebook (găsiți link-uri în articolul la care am făcut referire mai sus), deoarece mi se par subiective, tema în sine fiind ofertantă pentru un flame, deoarece implică un potențiometru numit pudoare.

Nu pot însă să nu observ cum cu cât te duci mai spre vest, cu atât frunțile se descrețesc, iar sexul oral practicat de femei nu mai pare atât de degradant pe cat pare în urma unui studiu empiric, bazat pe declarații mai mult sau mai puțin în concordanță cu realitatea în comentarii de pe Facebook. 🙂

[eckosc_quote quote=”they are very nervous and very excited… I think they don’t like not having control, but they also understand that (a series) dealing with this subject with respect is a rare thing.” source=”Peter Morgan, The Crown executive producer” url=”http://variety.com/2016/tv/news/the-crown-netflix-series-queen-elizabeth-peter-morgan-brexit-1201824516/” pull=”true”]

Se întâmplă ca zilele acestea să fi urmărit câteva episoade din The Crown, serial difuzat de către Netflix. Există în acest serial câteva momente care, apropo de înșiruirea de mai sus, ar putea fi considerate sexiste. Sau imorale. Sau indecente. Sau cum vreți voi.

Unul dintre aceste momente, dacă nu chiar primul din film (mai sunt și altele) se întâmplă între prințul Philip și regină când acesta observă că ea poartă tocuri, la finalul episodului 7 din prima serie.

Dacă ești logat pe Netflix, e de ajuns să apeși aici.

Iar dialogul a fost următorul:
Either I could find some stilts to match up to my new, tall woman, a spus el privind-o pieziș
Or?  îi întoarse regina o sprânceană de moldoveancă
– Or… She could get on her knees, a replicat prințul Philip, fața reginei umplându-se toată de un zămbet complice.

Care a fost replica curții? Ne-a spus-o Peter Morgan, producătorul executiv al seriei The Vrown: The royals are aware of the show, adăugând apoi cele citate mai sus, în legătură cu faptul că înțeleg respectul cu care acest film îl acordă casei regale.

În Anglia nimeni nu și-a pus problema dacă e moral ca regina să fi făcut sau nu sex oral, mai ales că dorința (spre poruncă ;;)) a prințului se suprapunea, cel puțin în istoria romanțată a serialului, cu o întâlnire pe care regina trebuia să o aibă cu unul dintre consilierii ei.

Nu am găsit nicio remarcă referitoare la situația degradantă a reginei. Am citit o singura caterincă pe tema asta și anume legată de faptul că acestea, în ideea în care nu vorbim despre un eveniment singular 🙂 , sunt singurele momente în care regina îngenunchează în fața regelui. Ori a altcuiva, aș putea adăuga.

PS. În locul celor de la covor.md m-aș folosi de secvența din The Crown, unde se poate observa cum covoarele-s cam subțiriele. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *