? Cum e pe cartelă la Vodafone?

Posted by

Acum ceva vreme am trecut de la abonament pe cartelă reîncărcabilă. Să fie mai bine de două luni de atunci, timp în care am cheltuit 8 euro, în condițiile în care la abonament nu-mi aduc aminte să fi plătit vreodată mai puțin de 20-25 de euro (chiar și la un abonament de 10 euro). Depășeam întotdeauna consumul de date.

De când am trecut pe cartelă nu am mai avut problema asta, dimpotrivă. Nu numai că nu am mai reușit să cobor sub 35GB, însă costul datelor scade de la lună la lună. Aseară, de exemplu, am primit un SMS, iar ceea ce a urmat a fost ca la cazino. Jackpot. 777. Bine, 50000, ca să fim mai exacți.Am verificat link-ul din SMS. La 30 de minute după ce l-am primit avea aproape 50k accesări, iar la ora publicării acestui articol numărul de accesări apropie 70.000.

Treaba asta îmi aduce aminte de cele câteva discuții (cred că au fost trei) pe care le-am avut până am reușit să trec pe cartelă, de fiecare dată fiind asigurat că nu voi putea avea vreodată o ofertă mai bună de date decât ceea ce mi se oferă pentru a prelungi contractul. Iar la ultima discuție mi s-a promis inclusiv 1GB în plus. 🙂

Cum treaba asta nu poate să rămână așa 😀 , am decis să fac un test.

Prin urmare, de azi înainte, nu o să mai conectez telefonul la rețele Wi-Fi. Funcționalitatea va fi activată doar în momentele în care telefonul va funcționa pe post de Hotspot, ori va fi conectat la diferitele device-uri (ex. camera MEVO, dronă etc).

Ce urmează? Vreau să-mi monitorizez consumul de date și costurile pe care le voi avea cu această cartelă și o să fac update-uri regulate la acest articol. Sunt curios dacă voi putea consuma tona de net pe care o pot avea în fiecare lună. Până acum cred că primesc 60GB de date dacă am o opțiune activă de minim 5€.

20.dec.2017
– date disponibile: 86.609MB
– credit dispoibil: 1€
– consum: 8€

5 comments

 1. Eu nu inteleg de ce oamenii stau pe abonamente dintr-astea ieftine… Ma refer la 6-7-8-10 euro (nu am idee ce pachete sunt, dar nici nu ma intereseaza). Le-am explicat ca ies in castig daca-si incarca lunar cartela cu 5 euro, economisind cativa banuti… Nu-s niste persoane foarte cunoscute, nu au firme, nimic.

  Cu o oferta de 5 euro ai minute nelimitate in retea, vreo 500 sau 1000 de minute in alte retele nationale, 100 de minute internationale, cativa giga de internet. Nu mai zic de bonusuri. La un moment dat aveam vreo 60gb de internet si incepeam sa dau hotspot.

 2. Am o experienta similara cu Orange. Dua ce am fost abonata cca 15 ani, in urma cu 2 ani am decis ca abonat=fraier. Si m-am mutat pe cartela, pe care o incarc o data pe luna, ca pe abonamant, automat. Am beneficii net superioare pe cartela, nici nu concept sa revin la abonament.

 3. Eu am ramas pe abonanament la Vodafone din 2 motive:

  Primul este legat de faptul ca negociez cu ei periodic fie scaderea costului lunar la aceleasi beneficii, fie cresterea beneficiilor. Acest post din 2014 este inca de actualitate. https://www.boio.ro/cum-sa-negociezi-pentru-o-oferta-mai-buna-de-telefonie-mobila/

  Al doilea motiv este legat de faptul ca, mai nou, Vodafone imi spune ca am 3.5GB de net lunar, dar imi ofera Pass-uri gratuite.

  Un Video Pass de 30 zile iti da, de exemplu, 100GB de folosire pe HBO Go, netflix, Youtube, vimeo. Costul e 0 euro. Un Social Pass iti da acces la Facebook, Whatsapp, Instagram si Snapchat tot in limita a 100GB/luna. Maps Maps iti da tot 100GB pentru Google Maps, Apple Maps si Waze.

  Cu alte cuvinte, nu primesti net mai mult in abonament, dar ai acces gratuit la toate acele aplicatii care consuma net mult. Pe langa asta, browsing-ul, emailurile, online banking, iMessage si Dropbox sunt mici consumatoare de trafic si, in general, le rezolv cu WiFi-ul.

  Acum platesc 6 euro (tva inclus) pentru un abonament si 5 euro pentru al doilea. Ambele au minute si sms-uri nationale nelimitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *