« Prezent! » la prima operație pe creier LIVE 360 VR din România

Posted by

Marți, pe 28 noiembrie, Medlife realizează prima operație pe creier LIVE 360 VR din România. Aceasta va fi susținută de Dr. Dan Suiaga și va consta într-o rezecție tumorală cerebrală malignă cu localizare multiplă.

Nu cred că e ceva la îndemâna oricui, din câte înțeleg vorbim despre îndepărtare pe cale chirurgicală a unei tumori canceroase pe creier, destul de răspândită. Sper, totuși, să mă înșel și să fie altceva.

Tehnologia VR și sala de operație nu sunt neapărat la prima întâlnire. Dacă ești interesat de subiect, iată un articol despre dr. Shafi Ahmed, chirurg și co-founder la Virtual Medic and Medical Realities (a venit vara aceasta în România, la iCEE.fest 2017).

Cred însă că demonstrația celor de la Medlife este (încă?) o dovadă a faptului că putem face lucruri mișto și că avem medici buni în România, iar că normalitatea la care suntem, cumva, obligați să aspirăm la, este, în același timp, cu mult sub ceea ce putem face deja.

Trebuie doar bunăvoință.

Am să revin pe subiect, deoarece, alături de alți bloggeri și jurnaliști, voi participa la această premieră în România. Nu știu ce mă va aștepta la locație, însă am să încerc să fiu cât mai activ pe pagina de Facebook refresh.ro. Like, see first, mulțumesc (încă o dată dacă ai făcut-o deja)!

În altă ordine de idei, mi s-a părut foarte mișto modalitatea prin care MSL The Practice, agenția care reprezintă Medlife în relația cu bloggerii și presa, a trimis invitațiile (mulțumesc!) la cei care vor lua parte la această experiență.

Photo by Piron Guillaume on Unsplash

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *