eMAG va construi cel mai mare depozit din SE Europei, aproape cât parcul Cișmigiu

Posted by

Ieri, eMAG a anunțat o investiție de 300 de milioane de lei (app. 65M euro) într-un depozit de 120.000 mp pentru a-și extinde capacitatea logistică și a acoperi nevoile de livrare către clienți în următorii ani. Acesta va fi construit de la zero până la începutul anului 2019 și va susține strategia eMAG de dezvoltare la nivel regional.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare.

În vârful de activitate, depozitul poate deservi aproximativ 200 de camioane cu marfă ce vor putea fi încărcate zilnic din acest depozit. Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual.

Citește și: Robotul industrial aflat in teste la eMAG a scapat din depozit, articol publicat de 1 aprilie 2010 (fotografiile sunt reale, doar brațele ce apar prin aer nu existau în depozit).

În alte cifre, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani, iar suprafața totală achiziționată pentru dezvoltarea proiectului este de 600.000 mp.

Aproape de două ori cât Casa Poporului.

Photo by chuttersnap on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *