? eduaba.ro, pentru specialiștii în recuperarea copiilor cu autism

Posted by

Asociaţia Help Autism, Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA şi Asociaţia New Odyssey au anunțat deschiderea proiectului Connecting for children with autism, finanţat de către Fundaţia Vodafone România, și, respectiv, lansarea platformei eduaba.ro.

Aceasta permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia și recuperarea copiilor cu autism. Platforma va fi folosită în primul an de proiect pentru 300 de copii cu acest diagnostic din București și județele Ilfov și Suceava.

Platforma are două componente, fiecare dintre ele răspunzând unei nevoi reale cu care se confruntă specialiștii din domeniul recuperării copiilor cu autism:

  • aplicația integrată ce asigură conectarea echipei multidisciplinare formate din medic, psiholog, asistent social, părinte și educator
  • o bază de date online, care permite monitorizarea permanentă, în timp real, a intervențiilor, a evoluţiei micilor pacienți pe durata terapiei și a procesului de recuperare și stocarea informațiilor legate de istoricul terapeutic al fiecarui copil.

Prin cele două componente, noua platformă contribuie la integrarea mult mai ușoară a acestor copii în sistemul educațional.

Baza de date a platformei www.eduaba.ro, aflată acum în curs de completare, va include o librărie online ce conține un chestionar de evaluare psihologică a copilului cu tulburare de spectru autist (TSA), peste 300 de protocoale de lucru cu copii aflați în terapie, un modul CRM cu câmpuri dedicate informațiilor despre copii, despre familiile acestora și datelor lor medicale.

[eckosc_accordion title=”Vezi mai multe detalii despre acesta” state=”closed”]

Chestionarul de evaluare psihologică, construit în cadrul proiectului, are la bază programa națională de evaluare a copilului dezvoltată de Ministerul Educației Naționale și adaptată nevoilor educaționale speciale ale copilului cu TSA.

La elaborarea chestionarului au lucrat patru specialiști cu experiență în terapia TSA, coordonatori ai echipelor de intervenție în terapie pentru mulți copii cu autism și beneficiarii asociațiilor partenere, recuperarea celor mici fiind direct dependentă de intervenția lor și a echipelor pe care le coordonează.

Specialiștii au reușit să realizeze unul din cele mai importante instrumente pentru procesul de recuperare a copilului cu autism, existent acum în aplicația platformei www.eduaba.ro – o evaluare psihologică care generează planul de intervenție și programele necesare pentru implementarea terapiei, adaptate nevoilor fiecărui copil în parte.[/eckosc_accordion]

Pentru martie 2018, când se va finaliza cea de-a doua etapă a proiectului, oficialii anunță și o aplicație pentru terminalele mobile, pentru a facilita colectarea rapidă a informațiilor relevante din procesul de terapie (ex: răspunsurile copiilor la sarcinile primite de la terapeut), precum și pentru a genera grafice pentru urmărirea evoluției fiecărui pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *