? 5 afaceri finaliste la Chivas Venture. Doar una va pleca acasă cu 5000€ și o șansă la o finanțare de până la 1M€

Posted by

Zece dintre cele mai promițătoare afaceri românești cu impact social au participat săptămâmna trecută la sesiunea de pitch organizată de Chivas Regal, în cadrul semifinalei locale a competiției Chivas Venture.

Dintre acestea, 5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, în cursa pentru un loc în finala globală. Toți cei 5 finaliști locali vor participa într-un program de mentorat, iar câștigătorul va fi anunțat pe 11 ianuarie 2018.

Antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigătorul fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală.

În joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală. Iată cele 5 afaceri și o descriere succintă pentru fiecare:

  • TARABA VIRTUALĂ este aplicația mobilă care conectează cumpărătorii cu producătorii locali. Printre beneficiile aplicației se numără posibilitatea de a putea defini propriile reguli de comerț, simplitate și flexibilitate de a comanda și de a primi comenzi și timp câștigat prin rutarea optimă a comenzilor în ziua livrării.
  • THATS oferă nevăzătorilor acces la studiu individual. Un nevăzător știe cum arată doar obiectele pe care le poate atinge. La clasă, profesorul nu îi poate acorda atenția necesară, iar mama lui și-ar dori să meargă singur la întâlniri cu prietenii. După absolvire, îl așteaptă meserii de maseur, acordor de pian sau ajutor social (în 98% din cazuri). Vizualizarea informației este problema pe care THATS o rezolvă, printr-un produs inovativ.
  • AXOSUITS propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară a membrelor inferioare să se deplaseze altfel decât în fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant generează o listă lungă de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin trecerea la tehnologia Axosuits.
  • RISE este un dispozitiv IoT care detectează și trimite alerte în cazul accidentelor moto. Dispozitivul trimite, în timp real, informații critice despre locația și profilul medical al motociclistului în cazul unui accident. RISE veghează asupra mototcicletei si funcționează ca o alarmă inteligentă care trimite notificări atunci când aceasta este mișcată.
  • eCUORE propune tehnologia cardiovasculară a viitorului, compusă dintr-un tricou, senzori și un dispozitiv foarte mic care preia impulsul electric de la inimă și îl trimite în cloud. Algoritmii îl analizează în timp real și au capabilitatea să îl trimită către serviciile de urgență. Tehnologia este foarte ușor de utilizat, ajutând medicii să monitorizeze și să diagnosticheze pacienții de la distanță.

După încheierea etapei locale, pe 11 ianuarie 2018, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada 26 martie – 24 mai 2018, alături de alți 28 de participanți din țări de pe 5 continente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *