Zenbo, robotul Asus

Posted by

Asus a anunțat Zenbo, un robot prietenos și inteligent, conceput pentru a oferi asistență, divertisment și companie întregii familii. Prezentarea o găsiți mai jos, va las cu un clip video publicat în urmă cu două zile de Asus.

Pagina oficială o găsiți aici.

Cred că în 10 ani roboții vor fi la fel de prezenți în viața noastră precum telefonul mobil. Păreri? 🙂

Cu o serie întreagă de capabilități, incluzând abilitatea de a se mișca independent și de a înțelege comenzile vocale, Zenbo este un asistent în casă, interacțiunea cu el fiind ușoară și distractivă. Zenbo este conceput pentru a interacționa cu oricine, având capacitatea specifică de a ajuta membrii în vârstă ai familiei, îngrijindu-se de sănătatea lor, conectându-i la un stil de viață digital. Fiind un asistent pentru acasă, ASUS Zenbo furnizează informații în mod proactiv, amintind datele importante, precum programările la doctor, momentul în care trebuie administrat un tratament, exercițiile fizice sau orice altceva ce nu trebuie uitat.

Zenbo monitorizează, de asemenea, situațiile de urgență, cum ar fi căderile accidentale și răspunde imediat, notificând membrii familiei pe telefoanele lor, indiferent unde s-ar afla. Atunci când primesc un mesaj urgent, aceștia pot controla de la distanță robotul și îl pot trimite lângă persoana în cauză, pentru a inspecta vizual situația ivită, cu ajutorul camerei încorporate.

Zenbo este un prieten care creează o punte între generații, facilitând o mulțime de acțiuni în mediul online, cum ar fi efectuarea de apeluri video, utilizarea rețelelor sociale, cumpărături online, vizionarea de filme și emisiuni TV, totul prin utilizarea comenzilor vocale.

Robotul ASUS poate contribui și la educația celor mici, distrându-i cu jocuri interactive, povești amuzante și aplicații care le pune la încercare gândirea logică și creativitatea. Cu ajutorul difuzoarelor stereo de înaltă calitate, Zenbo poate reda cântecele favorite ale copiilor și chiar poate dansa odată cu aceștia, creând momente cu adevărat plăcute. Zenbo este un expert în lectura poveștilor, captând atenția copiilor în timpul zilei și ajutându-i să adoarmă seara.

Zenbo include o bibliotecă de povestiri și o mulțime de voci plăcute, afișând în același timp pe ecran imagini pentru firul narativ sau controlând nivelul de lumină din cameră. Bagajul de cunoștințe deținute de Zenbo este cu adevărat imens, constând în jocuri educative și o enciclopedie interactivă.

Pe lângă ajutorul pe care îl oferă bătrânilor și copiilor, Zenbo este cu adevărat util în casă, beneficiind de o mulțime de funcții care ușurează viața familiei. Zenbo poate conecta și controla casele inteligente și dispozitivele electronice obișnuite, incluzând luminile, televizoarele, aparatele de aer condiționat și multe altele. Proprietarii pot utiliza ecranul robotului pentru a vedea vizitatorii care sună la ușă și să deschidă printr-o simplă comandă vocală. Acesta poate fi de ajutor și în bucătărie, citind rețetele sau funcționând ca un cronometru. Grație camerei video încorporate și abilității de a se mișca prin casă, Zenbo este un fotograf desăvârșit, capturând momentele speciale. Atunci când proprietarii sunt plecați, robotul funcționează ca un dispozitiv de supraveghere, accesibil de oriunde printr-o aplicație intuitivă.

Zenbo suportă un număr mare de aplicații personalizate ce extind și mai mult capabilitățile acestuia și aduc noi funcționalități pentru utilizatori. Programul de dezvoltare pentru noul produs ASUS furnizează acces la funcțiile Zenbo SDK și o bibliotecă de informații necesare pentru cei care doresc să aducă la viață ideile creative. Mai mult, partenerii pot lucra împreună cu ASUS pentru a construi un ecosistem robotic ce îl va îmbunătăți pe Zenbo precum și viețile utilizatorilor.

3 comments

  1. Cred ca la anul deja vor fi oferte cu aplicatii la pachet. O sa fie ca la telefoanele mobile. Trebuie sa acceptam ca am evoluat si ca doar niste idei precomcepute ne impiedica sa avem roboti in jurul nostru. Roboti humanoizi.

  2. Desi in urmatorii 10 ani robotica va progresa substantial, nu cred ca “rata de adoptare” a tehnologiei o sa fie atat de mare. Chiar daca in sf-uri pare fun, cred ca oamenii vor fi destul de sceptici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *