Google lansează Atelierul Digital în România

Posted by

Săptămâna aceasta, Google a anunțat lansarea în România a programului Atelierul Digital, o platforma online gratuită care oferă tinerilor pregatire în domeniul marketingului digital și în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului.

adg

Atelierul Digital oferă pregatire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzatoare de domenii: de la cum sa-ti construiești prezența online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediului mobil pentru a atrage noi clienți.

Nevoia de competențe digitale este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene și ale Europei Centrale și de Est în particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostințe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențe digitale. Doar 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU15 1 și 26% în țările NMS13, arată un raport DELab.

Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competențe digitale, ceea ce este mult peste media de 25% în țările NMS13 2 și 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.

Înscrierile se fac aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *