Apropo de self streaming (live video), ați auzit de Streamago?

Posted by

selfstreaming-shutterstock

Ieri, Alex s-a jucat puțin cu live-ul pe Facebook. Prima dată in direct la radio, a doua oară de la un eveniment la care a fost invitat să vorbească. Iar clipurile au strâns mia de vizualizări în câteva ore. E cam primul din timeline-ul meu care a făcut treaba asta (în afară de vedete tv / muzică) și, din câte am vorbit cu el, o să ne mai așteptăm la live-uri de la el.

Tind însă să cred că treaba asta cu live-ul este destul de populară pentru tineri, doar noi ne mișcăm mai greu (apropo și de întrebarea lui Alex, “de ce nu ai făcut până acum?”, eu având de ceva vreme funcționalitatea). Și mă refer aici la adolescenți, 14-18, care nu prea fac mare lucru pe Facebook și stau pe aplicații mobile precum Streamago.

Căci dacă răspunsul la întrebarea din titlu este nu, cauza e targetul. Iar noi suntem oameni serioși, săriți de 18 ani. Unii dintre noi chiar și pe un picior. 🙂

Streamago mi-a atras atenția în urmă cu câteva zile, urmărind cifrele remise presei și bloggerilor de către companie. Peste 140,000 de useri activi în fiecare zi și 600,000 useri activi lunar. Mai mult de 115,000 de video transmise live în 24 de ore. 1,3 milioane de video urmărite pe parcursul unei zile. 30 de milioane de accesări ale aplicației de la lansare și până acum la nivel global.

Iar compania mai susține că…

Streamago este deja un fenomen în România. Aplicația de live video dezvoltată de o echipă de italieni a prins în rândul tinerilor din România într-o proporție covârșitoare, cunoscând o creștere virală nemaiîntâlnită până acum la nicio altă aplicație similară. Pe Streamago se vorbește în special română și asta pentru că aproape 65% dintre utilizatori sunt tineri din țara noastră.

De când s-a lansat și până acum, aplicația Streamago a avut peste 11 milioane de accesări doar în România, o cifră considerabilă având în vedere că urmatoarea clasată în topul accesărilor este Italia, țara de origine a aplicație, unde a fost accesată de aproximativ 2 milioane de ori de la lansare și până acum.

Văzând cifrele de ami sus, aș tinde să cred că o bucată zdravănă a “viitorului” stă în live video / self streaming. Și ce cred că e important de menționat, e că am impresia că tot Facebook va avea de câștigat. Aplicații gen Streamago încâlzește puștimea, care, într-un final, tot pe Facebook va ajunge. Îi vor impinge brandurile, dacă nu sunt deja pe Facebook, chiar și cu un cont pe care nu prea îl folosesc.

Alte păreri?

PS. Drona asta, de exemplu, te urmărește sigurică. Nu trebuie decât să o arunci. Phantom 4, care va apărea în maxim 2 săptămâni și pe la noi :-), la fel. Cât credeți că va mai dura până când vor putea transmite live? 1 an? 🙂

Poti descarca aplicatia Streamago printr-un simplu tap pe unul dintre butoanele de mai jos, in functie de sistemul de operare pe care il are smartphoneul pe care il folosesi pentru a citi acest articol.

♫ mood – Fade
♥ foto – Shutterstock

2 comments

  1. LOL!
    Principiul de functionalitate al aplicatiei il implementasem la realitatea in 2010 pentru transmisiuni via internet pe tv.

    Dar atunci n-aveam smartphone-uri din astea smechere si aveam nevoie de un laptop, care se conecta la un FMS si de acolo il citea regia de pe un alt calculator.

  2. Tehnologia nu este buna pentru minori este prea libertina nu mi se pare normal sa văd țigani dezbrăcați care se masturbează live și fete de 12 ani care vor sa fie admirate de băieți de 30 de ani nu este normal și cam ăsta am văzut nu am prea văzut talente
    Aplicația este buna dar ar trebui moderata altfel este riscanta îndeosebi pentru o minora care pentru un parfum ar fi în stare sa se întâlnească în parc cu un băiat posibil rău intentionat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *