Câte bloguri active sunt în România? – Social Media în România (2015)

Posted by

ZeList a publicat zilele trecute o retrospectivă social media în 135 cifre. O puteți găsi aici, eu am extras doar starea blogosferei românești din ultimii 4 ani, din perspectiva numărului de bloguri care au publilcat peste 50 de articole într-un an (2 articole pe lună, în medie).

Ca o paranteză, blogosfera din România a numărat în 2015 puțin peste 25k bloguri active (cel puțin un post publicat), care au generat 2.3 milioane articole și 1.35 milioane comentarii. Media lunară de bloguri active în 2015 a fost de 11.357 bloguri.

Credeți că puteți estima câte bloguri care au publicat cel puțin un articol pe zi există în România (să zicem peste 350 de articole pe an)? 🙂 Eu nu cred că au fost mai mult de 300-400 în 2015. Lăsați un comentariu și-l întrebăm diseară pe Cătălin de la Tree.

bloguri-romanesti-cu-minim-50-de-articole-intr-un-an

4 comments

  1. Depinde foarte mult de ce masuram si cum masuram. Daca vorbim numai despre blogurile personale probabil ca mai putin 3~400 au publicat peste 300 de articole pe an. Asta cu conditia spusa de tine. Minim 1 pe zi. Nu 10 articole azi si maine 0.

    Daca luam in calcul si blogurile colective, fie ele nisate sau nu, sansele sunt mai mari sa atinga cele 3~400 sute de articole si chiar mai mult.

  2. @Ioan foarte buna observatia. Din motive de rapiditate acum pot sa zic bloguri over 350 posturi/anul trecut. SQL-ul care sa se uite pe cel putin 350 zile distincte minim un post e mai complex. De fapt nu e asa complex, daca il pot scrie si eu, doar ca ca ar da mai rau in servere tinand cont ca numai posturile de pe bloguri trec de 2 mil.

    1. Ouch! Ma intreb cate miliarde de operatiuni se intampla in baza de date de la zelist si cum ar arata daca am transpune toata activitatea aia in ceva vizual. Ca o retea neuronala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *