13.9% din vizitatorii principalelor site-uri din .Ro folosesc un program de tip adblock

Posted by

IAB România și Project Agora, cu sprijinul Quantix Marketing Consulting și PageFair, au derulat un studiu amplu în urma căruia a rezultat că procentul exact al utilizatorilor de programe de tip adblock, pe principalele site-uri locale, este de 13,9% din totalul vizitatorilor.

browsing-shutterstock

Studiul a fost derulat în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, pe 80 dintre site-urile cu cel mai mare trafic din România (conform SATI), coordonate la nivel de conținut și/sau publicitate de 7 dintre principalii publisheri sau regii online din România, membri ai IAB România.

Site-urile pe care se înregistrează cel mai mare procent de utilizare de adblockere sunt din categoriile Sport (21,8% dintre vizitatori au adblocker instalat), Programe și ghiduri (19,9%), Știri generale (18,2%) și Economic & financiar (16,4%).

La polul opus, categoriile Hobby & Familie și Copii înregistrează cel mai mic procent de vizitatori cu adblocker instalat (7,2%).

Aceste informații sunt datele preliminare reieșite dintr-un studiu mai amplu, care a urmărit și comportamentul utilizatorilor de internet care folosesc un adblocker, precum și atitudinea acestora față de publicitate, adblocking în general, față de elemente specifice și intenția / deschiderea față de accesarea de conținut plătit.

Proiectul, care cuprinde o analiză aprofundată precum și răspunsurile legate de motivele reale pentru care utilizatorii au instalat un program de blocare a publicitatii online, urmează să fie finalizat în cursul lunii februarie.

♥ foto – shutterstock.com

One comment

  1. Daca companiile de publicitate nu ar fi fost atat de agresive, nu ar fi aparut aceste programe adblock. Este asemanator cu o evolutie darwinista a speciilor din natura, actiunea si reactiunea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *