50% din traficul eMAG.ro provine de pe terminalele mobile

Posted by

mobile-emag-shutterstock

Telefonul mobil este ecranul cel mai apropiat de fiecare dintre noi pe parcursul fiecărei zile. Acesta ne transformă din ce în ce mai mult modul în care ne informăm, socializăm sau cumpărăm.

Circa 22% din traficul lunar de pe site-ul eMAG.ro vine de pe mobil sau tabletă și este în creștere rapidă. Circa un sfert din
traficul de pe mobil vine din tablete și trei sferturi – din smartphone. Din estimările noastre, în cel mult doi ani,
procentul va urca la 50%.

Recordul de trafic de pe mobil pe eMAG.ro a fost înregistrat cu ocazia campaniei de Black Friday de anul trecut, când, într-o
singură zi, am primit de pe mobil 450.000 de vizite și 13.000 de comenzi.

Declarația de mai sus îi aparține lui Bogdan Axinia, VP Platforms & Technology la eMAG, și a fost publicată în cadrul ebook-ului «Ecommerce in Romania – 2014», un document ce conține opiniile celor mai importanți jucători din zona de ecommerce din România.

Ieri, un comunicat remis presei de către eMAG a anunțat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2015, dispozitivele mobile au depășit, pentru prima dată, pragul de 50% din totalul vizitelor de pe site-ul eMAG (50,2%).

Vorbim despre un trafic total de 69,2 milioane de vizite provenite în 2015 de pe terminale mobile, în timp ce estimarea pentru finalul lui 2016 este de 60%.

Cât despre comenzi…

În 2015, 35% din comenzile primite de eMAG au inclus în procesul de decizie cel puțin o interacțiune cu smartphone-urile și tabletele. În ceea ce privește categoriile de vârstă care utilizează cel mai mult dispozitivele mobile pentru comenzi, datele arată că peste 80% dintre utilizatori au vârste cuprinse între 18 și 44 de ani. Volumul cel mai mare de produse comandate de pe smartphone și tabletă s-a înregistrat în intervalul orar 19:00 – 01:00 (38,4%).

În topul celor mai cumpărate categorii de produse se numără cele pentru copii (cu o pondere de 14,99%), electrocasnicele mici (8,51%) și telefoanele mobile (8,04%), urmate de produsele pentru casă și grădină, beauty și electrocasnice mari.

Aproximativ 78% dintre vizitele înregistrate pe site-ul eMAG au venit de pe smartphone-uri cu sisteme de operare Android, urmate de iOS (19,6%). În cazul tabletelor, topul este condus de iPad-uri (63,4%). În ceea ce privește comenzile, ierarhia se păstrează: 74,9% dintre acestea au venit de pe telefoane cu sisteme de operare Android și 66,1% de pe tablete iOS.

♥ foto – shutterstock.com