Wowapp?

Posted by

În cazul puțin probabil în care nu ați auzit de Wowapp, va sugerez să intrați pe site-ul oficial. Pe scurt, Wowapp este o noua rețea socială care împarte 70% din venituri cu utilizatorii acesteia. Un fel de Facebook care te plătește din banii încasați din ad-urile pe care ți le servește.

salariu-euro-woman-hand-shutterstock

Mai mult decât atât, banii astfel strânși pot fi donați unei cauze în care crezi. Wowapp are chiar și o listă de ONG-uri partenere, care te pot și ajuta să te înscrii în rețea. Înscrierea este invite only, însă, dacă citești acest blog, cel mai probabil ai deja pe e-mail o invitație de la cineva.

Nu țin morțiș să fiu Gică Contra, însă ideea nu e vreo inovație și nici o premieră. Am găsit și abordări mai bine îmbracate. Una dintre ele este weare8.com, focusată pe conținut, însă cu același manifesto: devii incredibil de bogat și ajuți și cauze în care crezi, întorcând bani către comunitate.

Inovație este doar strategia de marketing (am găsit-o la Vlad).

Cum câştigi bani cu WowApp?

Mecanismul recompensei se bazează pe stratificarea reţelei fiecărui utilizator. Fiind o aplicaţie care se extinde pe bază de invitaţie, utilizatorii pot fi ierarhizaţi unii faţă de ceilalţi pe niveluri.

De exemplu, când Ionescu îl invită pe Popescu în WowApp şi acesta acceptă, Popescu devine nivelul 1 de conexiune al lui Ionescu. Când Popescu îl invită, mai departe, pe Georgescu să i se alăture în WowApp, Georgescu devine conexiunea de nivel 2 a lui Popescu și conexiunea de nivel 1 a lui Ionescu – și tot așa.

Veniturile unui utilizator vin din 8 niveluri ale reţelei sale, pe baza afişării bannerelor din aplicaţie, după un algoritm de împărţire care transmite 30% din venituri proprietarilor şi 70% utilizatorilor (algoritmul explicitat e la finalul articolului). Aplicația este gratuită, nu costă nimic să o folosești, de aceea nu este un sistem piramidal.

Glumesc. E de când lumea.

La Biz am găsit și o profilare a audienței aplicației care a depășit deja 100k users în mai puțin de o lună. Mă abțin să comentez, însă nu-i greu să-ți dai seama de ce nu vezi UK pe primul loc, de exemplu.

Romania conduce detasat in topul tarilor cu cei mai multi utilizatori si reprezinta 25,5% din totalul retelei WowApp, 25.500 de romani facandu-si cont pana in prezent. Tara noastra este urmata de Rusia (15.500 membri), Brazilia (12.000 membri), Ucraina (5.200 membri), Italia (4.150 membri) si SUA (4.000 membri). Aplicatia este preferata pana in prezent de segmentul de varsta 25-34, care reprezinta 24% din totalul utilizatorilor.

Aplicația a fost endorsată de Ruby, Virgil Ianțu, Andreea Raicu, Antonia, Andi Moisescu și Dragoș Bucurenci (plus Realitatea TV), precum și de bloggeri: Vlad Petreanu, Dan Dragomir, Victor Kapra, Cristina Bazavan, Cristian China-Birta, Auraș Mihai, Bogdan Epure, Bunescu etc.

Însă știrea nu e asta.

Știrea e că NIMENI nu s-a gândit că, promovând Wowapp, plajele, resorturile montane, insulele pustii, Mamaia și Baile Felix se vor înțesa de miliardari a căror singură ocupație va fi să mai doneze niște bani unor ONG-uri. Chiar că va trebui să ne facem concediile în mașinile Uber.

Cert este că absolut nimic nu va mai fi ca înainte.

Vă poate confirma și tânărul de mai jos, care face deja foarte mulți bani din Wowapp. Îl recomandă Moet-ul și Jack-ul uitate pe masă, mobila de colecție, prietenul haios de după canapea (lol!) și faptul că el iese în oraș și tot face bani.

Vă las, precum colegii mei bloggeri amintiți mai sus, și link-ul meu de afiliat Wowapp. Promit că nu mă îmbogățesc prea tare, însă cei care au nevoie de bani vor găsi destule companii care îi pot ajuta.

Later update:

Avem așa:
– Whatsapp a cheltuit vreo 250k la început. Wowapp decât 30 milioane.
– Whatsapp are 50 de ingineri, Wowapp vreo 70.

Dacă mai știți așa investitori de treabă, lăsați un comentariu. 🙂

♫ mood – Right Thing
♥ foto – shutterstock.com

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *