Traficul olx.ro a scăzut sub cifrele de anul trecut. stirileprotv.ro, libertatea.ro și realitatea.net sunt cele mai vizitate siteuri din România în luna octombrie 2015

Posted by

SATI, departamentul de internet al BRAT, Biroul Român de Audit Transmedia, a publicat cifrele de trafic aferente lunii octombrie 2015, pentru siteurile auditate. Un istoric lunar al celor mai vizitate siteuri din Romania îl găsiți aici, iar, mai jos, veți găsi top 10 cele mai vizitate siteuri din România indiferent de sursa acestuia, precum și top 10 cele mai vizitate site-uri din România de pe terminalele mobile (smartphone & tabletă) in octombrie 2015. Am înclus și cifrele obținute de către siteurile din top în luna octombrie 2014, pentru a avea și o raportare YoY.

top-siteuri-romanesti-oct-2015

Top 10 siteuri România (all trafic)

Luna trecută, conform SATI, stirileprotv.ro, libertatea.ro, realitatea.net, romaniatv.net, cancan.ro, adevarul.ro, spynews.ro, olx.ro, rol.ro și unica.ro au fost cele mai vizitate siteuri din România în funcție de numărul de vizitatori unici.

Cea mai mare creștere MoM aparține siteului realitatea.net care crește cu 12.5% față de luna septembrie 2015 și raportează o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. olx.ro raportează cea mai mare scădere față de luna trecută, cu 40%. Cea mai mare creștere YoY vine din partea spynews.ro, cu 162%, în timp ce olx.ro raportează cu 6 procente mai puțin față de anul trecut.

siteuri-romania-octombrie-2015

Top 10 siteuri România (trafic mobil)

protv.ro, a1.ro, rol.ro, cancan.ro și spynews.ro sunt siteurile cu o evolutie negativă în luna octombrie 2015 din punct de vedere al traficului provenit de pe terminalele mobile, cea mai mare scădere, atât procentuală, cât și de volum, fiind raportată de cancan.ro, cu aproape 460.000 de vizitatori unici (10%).

Cea mai mare creștere vine din partea realitatea.net, care, cu 17.5 procente mai mult decât în septembrie 2015, raportează 4.727.372 vizitatori unici de pe terminale mobile (telefon & tabletă). Recordul rămâne în Pache Protopopescu, stirileprotv.ro raportând 7.241.810 vizitatori unici de pe terminalele mobile în iulie 2015.

siteuri-romania-oct-2015-mobile

De ce a scăzut olx.ro?

olx.ro este siteul cu cea mai mare scădere MoM, 40%, și YoY, 6%, scăderea traficului fiind observată în zona traficului provenit de pe terminalele mobile, trafic care a scăzut de la peste 4 milioane de vizitatori unici inregistrați în ultimele 5 luni, la puțin peste jumătate de milion de vizitatori unici în octombrie 2015.

olx-octombrie-2015-mobile

5 comments

  1. Parerea mea e ca au pierdut multa audienta din cauza procesului de re-branding care nu mi s-a parut ispirat. In plus au ales momentul exact cand s-a lansat si concurenta. Toate astea nu se vad de pe o zi pe alta, ci in timp.

  2. Topul 10 este dominat de site-uri ale unor publicatii si posturi de televiziune de toata jena. Vad ca scandalul si incredibilul inca sunt pe primul loc la romani. Un site ca OLX care practic are o utilitate e in plina decadere. Poate si din vina lor ca nu au insistat prea mult cu promovarea pe TV.

  3. Conteaza foarte mult campaniile de reclama. Nici nu-mi mai aduc aminte de cand n-am mai vazut o reclama la televizor cu olx, pe cand la tocmai erau continuu si chiar erau bestiale. Acum s-a lansat si site-ul lajumate care cu siguranta i-a luat o parte buna din clienti pentru ca si pompeaza reclama la greu la televizor pe posturile antenelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *