Start-ups: Komunomo.com, o nouă rețea socială românească. Credeți că va avea succes?

Posted by

Platforma socială Komunomo, startup românesc, își propune să devină o platformă informativă ce elimină continutul irelevant pe care nu vrei să-l vezi, totul axându-se pe ceea ce vrei să cunoști si pe ceea ce ești interesat.

komunomo

Există o serie de comunități în jurul mai multor subiecte, comunități la care te poți abona și pe care le poți explora fără a mai fi nevoit să citești despre ceva ce nu te interesează. Structurarea conținutului important și accesul rapid la acesta e ceva necesar în zilele noastre, iar Komunomo exact pe asta se axează.

Comunitățile pot fi locale sau globale, în funcție de necesarul fiecăreia. Userii pot interacționa între ei prin crearea de conținut multimedia, redactarea de articole sau prin organizarea evenimentelor.

Komunomo este în openbeta. Credeți că va avea succes, ori va dispărea ca multe alte rețele sociale lansate în România?

Vă reamintesc că, în 2012, Calin Fusu, director general Neogen S.A., închidea Neogen, cea mai mare rețea socială românească, în aceeași zi în care Facebook se lansa pe bursă. Detalii aici.

4 comments

  1. poate avea succes, dar nu prea cred ca se va intampla asta. accesul la informatie, fluxul informatiilor, chestiuni elementare de socializare, toate astea sunt puse in practica intr-un mod destul de ciudat. si cum standardul in domeniu este facebook, misiunea komunomo este destul de grea.
    nu am inteles de unde numele. 🙂

  2. Salutari! Numele Komunomo este derivat de la “komunumo”, care inseamna “comunitate” in Esperanto, o limba artificiala inventata in secolul al XIX-lea. Ni s-a parut un nume potrivit, avand in vedere ca platforma Komunomo se bazeaza pe comunitati de interese 🙂

  3. La inceput credeam ca o sa fie foarte interesanta, ca o sa se dezvolte foarte mult, ca avea potential si avea oameni care lucrau la platforma respectiva si care erau deschisi feedback-ului (de orice fel, atata vreme cat era menit sa semnaleze civilizat eventuale imbunatatiri). Intre timp sa fi trecut mai bine de 6 luni de atunci. S-au mai schimbat cateva chestii, am vazut ca la partea de aspect arata mult mai bine, thumbs up for that. Dar inca au probleme. Dupa mai bine de 6 luni de cand platforma este deschisa.

    De exemplu, acum vreo 3 saptamani, subit, am inceput sa primesc notificari de la platforma Komunomo. N-ar fi fost asa o mare problema daca notificarile nu erau zilnice. Si, culmea, erau toate la fel, in fiecare zi aceeasi notificare despre activitatea mea si feedback-ul pe care il primeam apropo de comunitatile pe care le creasem. Problema, de fapt, era ca nu ma puteam dezabona de la aceste notificari. Cuvantul “unsubscribe” era fara link, nu ducea nicaieri. Am incercat sa ma loghez si sa rezolv problema de la setarile contului. Si acolo era aceeasi problema. Dezabonarea nu putea fi accesata. Motiv pentru care, cu regret, am marcat notificarile drept “spam”.

    Imi pare rau, sincer, caci apreciez romanii care vin cu idei noi si de multe ori chiar ii sustin. Dar dupa 2-3 saptamani deja nu mai suportam ideea ca imi intra in inbox zi de zi acelasi mail de notificare. Sunt disperata cu organizarea, ma’ bad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *