Publishing: Vin vremuri interesante

Posted by

website-mockups-shutterstock

Scriam în articolul Blogging: Câteva observații plecând de la opțiunea de blogging de la Facebook faptul că nu mai cred foarte mult în platforma pe care scriu, în ideea în care a devenit indecent de ușor în ziua de astăzi să obții audiență și să interacționezi cu aceasta fără să fie nevoie să depui efort, altul decât cel de conținut.

Via Dragos Novac, am dat peste acest interviu din Forbes cu Evan Williams, cofounder Twitter & Blogger în trecut, actual CEO Medium.com, care, puțin mai deștept decât mine, însă cu o experiență evident mai bogată 🙂 , spune, cu alte cuvinte, cam aceleași lucruri pe care le puteți găsi la cateva clickuri distanță și pe acest blog.

What’s the state of independent publishing?

Ev: It is in flux. We never realized the potential of it that we saw with blogging and the open Internet. In the next three years, it’s going to look massively different and it will do well.

The idea won’t be to start a website. That will be dead. The individual website won’t matter. The Internet is not going to be about billions of people going to millions of websites. It will be about getting it from centralized websites.

So where am I doing content?

Ev: You’re doing it on a number of platforms. It’s going to go the way video has. … deals with Apple, Netflix, HBO.

Isn’t there some value in connecting the right advertiser with the right group of people?

Ev: But Facebook will do that. It’s just not going to be on your website.

Cât despre Medium…

How is Medium growing?

Ev: It’s growing very strongly now. We have 300,000 people who have published on the service. Last month we had about 25 million uniques, though we don’t pay a ton of attention to it. App portion small percentage but growing quickly. We pay more attention to engagement.

Făcând un pas înainte, eu nu cred în faptul că schimbările vor fi neapărat drastice (mă bazez pe inerția unor business-uri, a consumului, a dispariției desktop-ului etc), însă, într-un termen de 5 ani și la cum evoluează tehnologia am avea toate șansele ca nimic din ceea ce facem astăzi să mai poată fi aplicabil la scară mare.

Chiar și în România. Râdem, glumim, însă mobilul reprezintă deja sursa la peste jumătate din traficul pe care îl au cele mai vizitate siteuri de la noi din țară, lucru care s-a întamplat în doar câteva luni. Vezi Care sunt cele mai vizitate 10 websiteuri din România și cum au evoluat acestea în 2015 din punct de vedere al traficului.

♥ foto – shutterstock.com
♥ mood – Stole The Show

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *