Azi ne amuzăm cu aplicația “Help! Snoring”

Posted by

snoring-shutterstock

Societatea Romana de Pneumologie, Philips Respironics si M2000 Multimedia Systems au lansat astăzi aplicația „Help! Snoring” și pentru telefoanele cu sistem de operare Android, cea pentru iOS fiind disponibilă de la începutul lunii iunie.

Aplicația are rol de informare și testare cu titlu gratuit pentru persoanele care suferă de tulburări ale somnului (apnee în somn de tip obstructiv) sau doresc să se informeze asupra acestora.

Help!Soring este aplicatia gratuita care in numai cateva minute:
1. PRE-testeaza riscul de apnee in somn
2. Ofera informatii despre boala, complicatiile ei, diagnostic si tratament
3. Trimite catre cel mai apropiat cabinet de Somnologie

Ideea e așa.

Dezvoltatorii au considerat necesară o astfel de aplicație deoarece statele membre europene trebuie să adopte și să publice până la 31 decembrie 2015 cel târziu, actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma cu directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind permisele de conducere.

Drept urmare, nu se va mai elibera sau reînnoi permisul de conducere auto candidaților sau conducătorilor fără obținerea unui aviz autorizat care să ateste că nu suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn de tip obstructiv.

De ce? Pentru că somnolența a fost asociată în 31-41% din accidentele majore ale vehiculelor comerciale (șoferi profesioniști).

Practic, nu cred că există vreun test prin care un medic poate depista faptul ca un pacient sforăie în afară de folosirea aplicației “Help! Snoring”. Înțelegeți unde bat? :-))))

Altfel, în cazul în care sforăi noaptea și vrei să rămâi fără permis, poți descarca aplicatia Help! Snoring printr-un simplu tap pe unul dintre butoanele de mai jos, în funcție de sistemul de operare pe care îl are smartphoneul pe care îl folosești pentru a citi acest articol.

♥ foto – shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *