Blog: Vom afla salariul Andreei Esca?

Posted by

andreea-esca

În ultima luna, încă două persoane din ProTV, o vedetă și un (fost) director de televiziune, au început să scrie pe blog, acest instrument de care, în urmă cu 7-8 ani, pe vremea când lucram în ProTV la departamentul de online, se ferea marea majoritate. Mai puțin Cabral. 🙂

Andreea Esca

Vedeta este Andreea Esca, care, de câteva săptămâni bune, scrie pe andreeaesca.com, cu o frecvență care denotă ceva mai mult timp liber (s-a despărțit de One). Scrie despre ce face, despre locurile în care ajunge, despre întâmplări din TV, bașca faptul că are si guest post-uri.

Nu o cunosc personal deși ani de-a rândul am întâlnit-o pe culoarele întreprinderii, motiv pentru care, cumva, postările ei mi s-au părut puțin prea familiare. Și nu am fost singurul, unii mergând chiar mai departe de atat. Gratuit de departe. Trist.

Doina Gradea

Doina Gradea, fostă șefă Pro TV International, s-a apucat de scris pe oaresuntunporc.ro și, la câteva săptămâni după ce a luat decizia asta, a pornit o serie de articole despre momente inedite din televiziune si despre oamenii pe care i-a cunoscut.

Sunt enumerați Adrian Sârbu, Teo, Măruțâ, Bartoș, Florin Călinescu, Andi Moisescu, Tudor Chirilă și Horia Brenciu, iar primul episod se intitulează Despre salariul Andreei Esca si alte mituri romanesti din televiziune. Promițător?

Referitor la acesta, însă și la titlul articolului de față, eu nu cred că se va afla vreodată cât câștigă Andreea Esca. Nu-l știu, nu m-a interesat niciodată, însă, dacă e să ne dăm cu părerea, aș spune că salariul ei în PRO este undeva între 4000 și 6000 de euro pe lună.

Care dă mai mult? 🙂

2 comments

  1. Salutare,
    Probabil ca ar trebui sa adaugi un “1” in fata, cel putin ca medie pe luna (cu tot cu alte bonusuri) privind incasarile net ale Andreei din grupul pro (nu doar statia tv protv), cel putin pe ultimii ani inainte de a fi vandut de Sirbu.
    Cu siguranta ai informatii mai aproape de realitate decat mine (sau macar un feeling mai antrenat, fiind adiacent in domeniu), dar un prezentator (de stiri, talk show, etc) cu emisie zilnica in prime time la o statie nationala (must carry) din top 3 (si pro a fost mereu acolo), se invarte cel putin intre 7 si 10 mii pe luna net (prin diverse tipuri de contracte) in medie. Ca idee daca ne aducem aminte, Mihai Stoica (fostul manager de la FC Steaua, cand era in libertate) si avea contract cu Digi Sport pentru aparitii de maxim 2-3 ori pe saptamana cate maxim 1,5 ore, in calitate de comentator (ma rog, cica analist sportiv) si atat, incasa, daca e sa ne luam dupa ce aparea in presa la vremea respectiva intre 5 si 7 mii pe luna (din surse ceva mai sigure stiu de 5). Si cred ca era sub Esca, si ar fi normal sa fie asa. Alt exemplu e Ciutacu la Romania TV, care primeste ~15 mii pe luna (surse din interior), sau Radu Tudor la antene, undeva pe la 8000. Pe diverse tipuri de contracte repet, drepturi de autor si alte asemenea.
    Seara faina!

    1. Nu am nicio informație mai aproape de realitate, doar că, din observații personale, ProTV plătește mai puțin decât o fac Antenele, de exemplu (nu mă refer la vedete, însă nu pot decât să bănuiesc că procentele sunt asemănătoare).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *