Vedetele pot transmite LIVE pe Facebook

Posted by

Astăzi, Facebook a anunțat un nou feature pentru Mentions, jucăria vedetelor cu pagini verificate pe Facebook, prin intermediul căruia persoanele publice pot transmite video in timp real pe paginile lor.

selfie-shutterstock

Live-ul se comportă ca o postare obișnuită, ceea ce înseamnă că poate fi comentată, like-uită și share-uită. Mai mult decât atât, persoanele care au interacționat cu una dintre postările recente ale persoanei publice vor primi o notificare când aceasta intră live pe Facebook.

Pentru o persoană publică Live-ul va fi un tool bun pentru a crește rapid numărul de fani datorită faptului că lucrurile se întâmplă acum, iar nevoia a fost deja creată și poate fi menținută prin trucuri mici, cum ar fi o banală filmare în culise.

Sau de pe scenă, în timpul unui concert! Sau de pe teren, în cazul unui politician. Ori mărturia unui sportiv înainte de o probă grea, o părere la cald după o probă la fel de grea. Simțiți cumva, pe lângă noi fani, și oportunități de product placement? 🙂

Mă gândesc insă că la fel de tare poate fi pentru o televiziune care profită de treaba asta. Gândiți-vă, de exemplu, la Românii au talent pe TV și live pe Facebook, din culise, pe telefonul din mâna telespectatorului (second screen).

Poți menține audiența în priză și pe timpul pauzelor publicitare, ai acces la în timp real la numărul oamenilor care se uită, poti vinde product placement de exemplu, iar zona cred că e mult mai ofertantă decât am putea să o dezbatem într-un articol pe un blog.

Cabral? Florin? Pe când live-uri? 😀

PS. La fel de bine poate însemna și blocarea datelor de pe telefoanelor mobile în timpul concertelor. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Glumesc. 🙂

♫ mood – 2 Heads
♥ foto – shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *