Ce părere aveți despre formatele landscape și portrait anunțate de Instagram?

Posted by

Pe acest final de săptămână, Instagram a anunțat câteva schimbări, prima, și cea mai importantă, fiind posibilitatea utilizatorilor de a urca în aplicație fotografii portret, ori landscape. Același lucru este valabil și pentru clipurile video de 15 secunde.

Now, when choosing a photo or video, you can tap the format icon to adjust the orientation to portrait or landscape instead of square. Once you share the photo, the full-sized version of it will appear to all of your followers in feed in a beautiful, natural way. To keep the clean feel of your profile grid, your post will appear there as a center-cropped square.

Pentru exemplificare, iata această fotografie de la Mercedes (portrait) și fotografia de mai jos pe care am constuit-o din două cadre 1:1 ale aceleiași mașini, în Rio de Janeiro. Nu știu la voi, însă, mie, formatul portrait pe Instagram mi se pare groaznic.

A photo posted by Costin (@ecostin) on

Cea de-a doua este posibilitatea de a folosi filtrele de la clipurile video și la fotografii, precum și filtrele de la fotografii la clipurile video. Pentru a le activa, când editați un clip sau o fotografie ”derulați” filtrele până la capăt, click on ”Manage” și bifați-le pe toate.

We’re especially excited about what this update means for video on Instagram, which in widescreen can be more cinematic than ever. While we’ve historically had separate filters for photos and for videos, all filters will now work on all types of moments. You can also adjust the intensity of filters on videos, too.

O ”mișcare” bună, de altfel, nu cunosc pe nimeni care să fi considerat filtrele video ca fiind îndeajuns de multe, ori de potrivite. Astăzi, atât pentru fotografii, cât și pentru clipurile video, avem acces nici mai mult nici mai puțin de 40 de filtre.

Cum vi se pare?

Poti descarca aplicatia Instagram printr-un simplu tap pe unul dintre butoanele de mai jos, in functie de sistemul de operare pe care il are smartphoneul pe care il folosesi pentru a citi acest articol.

windows phone store

♫ mood – Spring Tape (un mix mișto, de 1 oră)
♥ foto – Costin Cocioabă

2 comments

  1. Mie imi place Instagramul asa cum este pentru ca asa a fost gandita interfata si evident asa arata bine. Fotografiile portrait vor ocupa prea mult loc. Ca sa comentezi sau sa vezi descrierea va trebui sa dai scroll. Fotografiile landscape arata ridicol de mici, nu se vad bine de loc si lasa foarte mult spatiu alb jos.

    1. Nu stiu unde te-ai uitat tu, însă, dacă vezi imaginea din articol, de exemplu, nu mai există acel spațiu alb jos și/sau sus, cum eram până acum obișnuiți de aplicațiile pe care le foloseam pentru a introduce o imagine landscape (ori portrait) într-un pătrat. alb. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *