bani 500 lei bancnote

Iulian Stanciu clarifică situația sechestrului pus de DNA pe conturile a 51 de companii ”controlate” de Sebastian Ghiță

Posted by

În articolul de pe Mediafax despre sechestrul pus de DNA pe averea lui Sebastian Ghiță precum și pe conturile a 51 de societâți comerciale controlate de acesta, apar enumerate companii precum Asesoft, RTV, Network One Distribution, Shopmania etc, însă și 23 de persoane fizice, printre care și Iulian Stanciu, care deține și 25% din eMAG.

bani 500 lei bancnote

Ieri, Iulian Stanciu a remis presei un comunicat pentru a clarifica situația sechestrului asigurator, comunicat din care aflăm și faptul că NOD, companie cu 209 milioane de euro cifră de afaceri și aproape 3 milioane de euro profit în 2014, furnizor principal al tuturor vânzătorilor de IT, electronice și electrocasnice din România, a fost evaluată in 2012 la app. 4 milioane de euro.

Uitându-ne în 2012, compania înregistra o cifră de afaceri de app 206 milioane de euro, profitul fiind de 2 milioane de euro. Sursa este, evident, mfin.ro (CUI: 15056387, pentru curioși) .

Nu mă pricep la vânzări de companii și nici nu am trecut de primul milion, încă 🙂 , însă primul gând când vezi cifrele de mai sus nu este că Sebastian Ghiță s-a vândut cam ieftin?

În comunicatul de presă transmis de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în 24 iunie legat de un dosar al lui Sebastian Ghiță se menționează faptul că acesta ar controla prin interpuși 54 de firme pe care le-ar fi deținut până în anul 2012. În lista de firme vehiculată în presă este inclusă si Network One Distribution (NOD), iar eu sunt menționat ca interpus al lui Sebastian Ghiță în legătură cu aceasta, ceea ce nu corespunde realității.

Probabil că suspiciunea care a dus la măsura sechestrului asigurător a avut în vedere calitatea lui Sebastian Ghiță de acționar al NOD până în 2012.

Sebastian Ghiță nu a avut vreo implicare în managementul NOD și nu a deținut niciodată 100% din companie, iar eu am construit businessul de la zero. Printr-o tranzacție din 2012 am cumpărat pachetul de 50% de acțiuni deținut de acesta, pachet pentru care am plătit peste 9 milioane de RON.

Motivul pentru care am realizat această tranzacție prin care ne-am separat complet drumurile a avut la bază viziuni diferite asupra business-ului precum și convingeri diferite.

Activitatea companiei se desfășoară în continuare. Vom întreprinde demersuri în vederea ridicării urgente a sechestrului asigurător precum și pentru a aduce lămuririle necesare în vederea închiderii rapide a procedurii în ceea ce ne privește.

NOD este liderul pieței de distribuție de electro-IT din România la care eu sunt unic proprietar, cu peste 240 de angajați și furnizor principal al tuturor vânzătorilor de IT, electronice și electrocasnice din România.

Despre Network One Distribution

Network One Distribution (NOD), companie deținută integral de Iulian Stanciu, este liderul pieței de distribuție electro-IT din România, cu afaceri de 209 milioane EUR în 2014. În prezent, compania desfășoară operațiuni pe piețele din România și Moldova, are o bază de clienți formată din peste 3.000 revânzători și este furnizor important al rețelelor de retail locale. Network One Distribution are în portofoliu o gamă variată de produse, reprezentând furnizori de top ai industriei electro-IT.

4 comments

  1. Omul a luat de vreo 3 ori profitul anual în urma tranzacției, un preț bun. Cine știe ce alte aranjamente și datorii aveau între ei.

  2. Daca vinzi o firma acum, evaluare se face pe rezultatele din 2014 si este de X ori profitul din 2014. Nu o poti vinde la X ori profitul din 2015 pentru ca nu stii ce rezultate va avea compania in viitor, mai ales intr-un domeniu in care ai costuri in dolari si venituri in lei.

    Voi evaluati NOD la niste rezultate financiare obtinute in 2012, adica dupa momentul vanzarii. Corect ar fi sa va raportati la rezultatele financiare din 2011 care sunt de 0,68 milioane euro profit.

    1. Corect ce zici, însă vânzarea s-a petrecut in august, în același timp cu vânzarea Flanco, la o lună după ce vânduse (către Nasper) acțiunile eMAG.

      Îmi este greu să cred că Sebastian Ghiță a vândut în luna 8 fără să se uite măcar pe un p&l. Ori că raportările până în iulie au fost la același nivel ca în 2011, iar pe final de an NOD a înflorit pur și simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *