O idee pentru imobiliare.ro sau oricare alt site cu anunțuri imobiliare: funcția HIDE

Posted by

Atunci când te muți (București), din cele câteva siteuri de anunțuri îți rămân două: imobiliare.ro (+ aplicația pentru mobile) și anuntul.ro. Dacă despre anuntul.ro nu am o părere prea bună (îmi poate spune cineva logica pentru anuntulvideo.ro?), imobiliare.ro e singura variantă decentă pentru a căuta un loc pe care să-l numești acasa.

inchirieri-couple-apartament-mutare-shutterstock

În piață am găsit două tipuri de proprietari. Cei care sunt blocați undeva acum 30 de ani ca mentalitate și mobila care l-a cunoscut și pe Carol I și pe care te obligă să o ții în casă, și cei care au bun gust, însă le e frică de chiriașii care le-ar putea distruge bunurile.

Iar în toată nebunia asta, agențiile nu prea mai știu de capul lor.

Probleme? Trei.

– găsești același anunț de 2-3 ori. din partea proprietarului, însă și de la vreo două agenții care l-au contactat pentru a-l reprezenta. prețurile diferă, agentul te informează că e deja negociat, deși la cealalta agenție e mai ieftin cu 20-50 de euro.

– sunt apartamente care nu-ți plac și nu-ți vor plăcea vreodată. parte dintre anunțuri sunt repostate în fiecare zi. Iar dacă nu te-ai plictisit de baia cu băiețelul-statuie pe umerii căruia tronează o chiuvetă, ai mari șanse să o găsești și a doua zi.

– anumite anunțuri au fotografii de la ultima închiriere. Cel puțin un an. Nu vreți să știti cum arăta un apartament la Unirii, după un an în care au locuit 2 tineri studenți. Atât noi cât și agentul ne-am pierdut 60 de minute din viață.

Soluție?

Posibilitatea de a ascunde anunțurile cu apartamentele care nu te interesează. Bănuiesc că se pot face algoritmi care să recunoască aceeași fotografie postată în 3 anunțuri, iar anunțurile să fie încadrate în aceeași lista de locuințe pe care nu vrei să le mai vezi niciodată.

Astfel, ca site de anunțuri imobiliare ai posibilitatea de a împușca doi iepuri cu un singur glonț.

1. Filtre fără spam

Utilizatorul siteului va putea urmări un filtru salvat fără să fie nevoie să își facă liste cu ce i-a plăcut. Pur și simplu elimină mizeriile postate, iar, a doua zi, îi vor apărea doar anunțurile cu adevărat noi.

2. Educație prin statistică

Când vezi ca 200 de inși ți-au dat hide la mizeria de apartament chiar dacă este situat în Victoriei, are 4 camere la 100m2, iar chiria este 350 de euro pe lună, ai putea, ca și proprietar, să-ți pui ceva întrebări referitoare la mobilă. Poate-l închiriezi gol. Mai ales că la ultimele 3 vizionări TOTI ți-au spus că mobila e din cretacic și nu valorează nici 100 euro pe olx.ro.

Restul întrebărilor ar trebui să și le orienteze câtre suprafață vs. locație vs. preț. De ce să te inghesui într-un apartament de 50m2, chiar și mobilat lux :-), când, la 300m distanță găsești un altul de 80m2, la același preț sau chiar mai ieftin?

♫ mood – Forever Young & Halo Medley
♥ foto – shutterstock.com

7 comments

  1. Interesting…
    Ia sa vad daca io reusesc asa ceva la mine 🙂

    Insa, de partea celalalta ar fi cei care isi doresc cat mai multe pagini vazute (cat mai multe reclame – cat mai multe sanse de castig)…

  2. Problema nu e daca nu s-ar putea face, problema e ca asa ceva costa si, cum nu exista competitie reala in piata, nimeni nu simte nevoia sa investeasca in ANI, learning machines si alte asemenea “nebunii” ale secolului 21. si chiar si-acolo unde e competitie, e foarte greu sa se implementeze un asemenea sistem. vorba ceea, nu se face a/b testing, pana la a dezvolta si implementa o asemenea jucarie pe un site oricare ar fi el e cale lunga.

  3. Easy thing, fa un add-on de chrome ca sa faci ce vrei cu site-urile de imobiliare 🙂 (sau plugin de firefox si gata)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *