Profilul utilizatorului de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil din Romania

Posted by

smartphone-people-shutterstock

ANCOM a dat astazi publicitatii valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila si internet pe mobil, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate, aferente primului semestru al anului 2014.

Un utilizator ocazional de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri nationale (din care 22 in retea proprie si 1 in afara retelei) si vorbeste in medie 69 de minute in retea (toate catre mobil) si 12 minute in afara retelei (din care 10 catre mobil si 2 catre fix).

Utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri nationale (dintre care 67 in retea proprie si 4 in afara retelei) si vorbeste in medie 208 minute in retea (din care 207 catre mobil si 1 catre fix) si 37 de minute in afara retelei (din care 30 catre mobil si 7 catre fix).

Utilizatorul intensiv de telefonie mobila si internet pe mobil consuma lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri nationale (din care 201 in retea proprie si 12 in afara retelei) si vorbeste in medie 623 minute in retea (din care 621 catre mobil si 3 catre fix) si 111 de minute in afara retelei (din care 90 catre mobil si 21 catre fix).

Iar daca erati curiosi, potrivit acelorasi date statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste lunar 51 de minute in retea si 34 de minute in afara retelei.

Profilele de mai sus au fost introduse pe veritel.ro, aplicatia de comparare a ofertelor telecom a ANCOM, pentru a usura configurarea ofertei cautate.

♫ mood – Words
♥ foto – Shutterstock

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *