«Project Agora» a fost lansat oficial in .Ro

Posted by


project agora

Astazi, TailWind, companie ce apartine grupului Thinkdigital, a anuntat lansarea Project Agora in Romania, proiect comunicat public inca din vara, cand Mediafax si Thinkdigital Romania au aderat la acesta.

Parte din comunicatul oficial il gasiti mai jos, am bolduit ce mi s-a parut interesant de retinut. Agora se comporta precum Google Display Network, de exemplu. Advertiserii cumpara audienta, nu pot alege siteurile pe care intra, insa factorul diferentiator va fi transparenta.

TailWind, compania din cadrul TDG (ThinkDigital Group) specializată în trading programatic și soluții tehnice dedicate publicității online, anunță lansarea Project Agora simultan în România și Grecia, în cooperare cu importanți publisher locali și rețele de publicitate online.

Printre membri fondatori ai proiectului se numără Mediafax Group, Ringier, InternetCorp, Digital Antena Group, Convergent Media, Burda Romania și ThinkDigital din România, precum și Alpha TV, Skai, Star Channel & ThinkDigital din Grecia.

Project Agora este un marketplace format de mari publisheri cu conținut premium, care este bazat pe principiile negocierii directe și în timp real a spațiilor publicitare online.

Proiectul, bazat pe tehnologia AppNexus, oferă opțiuni de targetare foarte exacte, bazate nu pe fiecare site în mod specific, ci în funcție de anumite audiențe particulare (de exemplu, pasionați de cumpărături online, părinți, pasionați IT&C etc), indiferent de site-ul din proiect în care se găsește utilizatorul vizat.

Proiectul Agora, spun inițiatorii săi, se bazează pe câteva principii de bază:

– Expunerea mesajelor într-un context sigur pentru branduri (pe site-uri cunoscute și apreciate de public);
– Targetarea eficientă a audiențelor specifice vizate;
– Formate creative de impact și vizibile în ecranul activ al utilizatorului vizat;
– Eficiență măsurabilă a campaniilor;
– Posibilitatea automatizării serviciilor.

“Project Agora este soluția ideală pentru publisherii online premium să-și recâștige o parte din veniturile pierdute și să-și recapete independența strategică”, explică fondatorul TDG Odysseas Ntotsikas.

În România, proiectul este coordonat de Adrian Moțîrlichie, fost director de proiect al departamentului Internet din BRAT și cel care a coordonat proiectul SATI timp de 8 ani.

3 comments

  1. O mica observație: în Google Display Network poți alege exact pe ce site-uri vrei să intri.

    Despre Agora, ar fi interesant de aflat cum face profilarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *