Dupa inchiderea Groupon Romania

Posted by

Acesta este unul dintre acele momente in care imi este efectiv ciuda ca am pierdut tagurile de pe blog si sunt obligat sa ma bazez doar pe search.

cupoane-de-reduceri-shutterstock

Saptamana aceasta, Groupon si-a anuntat inchiderea operatiunilor in Romania, dupa ce, in cea de-a doua jumatate a lui 2010, site-ul de cupoane de reduceri ajungea si la noi, in plina expansiune internationala, dupa Turcia, Polonia, Grecia, Rusia, Japonia, Brazilia, Peru, Chile, Mexic, Argentina, Finlanda, si inainte de Australia, Filipine, Thailanda si Hong Kong. In doar 8 luni. Wow.

Au pornit la drum cheap, cu greseli de traducere corectate de vizitatori, insa cu ambitia in excel de a deveni lider de piata in 6 luni, instalandu-se ca un rege intr-o piata in care restul de 29 de site-uri numarate la vremea respectiva erau deja denumite clone Groupon 🙂 . Povestea de final in .ro o gasiti pe TC, Groupon declarand ca nu sunt destui utilizatori de internet in Romania pentru a face si profit.

Groupon was among those who may have been one of the bigger deal companies in the Romanian market, but that didn’t always translate into profit. In 2013, the company reported a loss in the country of €540,000 ($709,000). That was down from a loss of €773,000 ($1 million) in 2012, but apparently with declining customers.

Meanwhile, Zumzi face 2.000.000 euro net (±15M euro brut) din Moldova, Bulgaria, Serbia, Croatia, Serbia, Ungaria si Romania, ultima aducand 1/3 din business (±600.000 euro net). Cifrele le-am cules din interviul lui Calin Fusu la ZF Live, care a declarat ca jucatori nu prea exista, iar piata va disparea.

PS. vivre.ro incaseaza vreo ±15 milioane pe an.

♥ foto – Shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *