asiqo, start-up-ul romanesc din finala Telekom Innovation Contest 2014

Posted by

meeting-intalnire-business-startup-shutterstock

Pe finalul lunii trecute, va semnalam Telekom Innovation Contest 2014, o competitie al carui concept ofera sprijin si beneficii pentru start-up-uri in stadiul incipient, cu idei mature. Competitia este sprijinita de hub:raum, programul de incubator al grupului Deutsche Telekom, iar la nivel national programul este coordonat de catre Romtelecom si COSMOTE. Citeste articolul pentru mai multe detalii.

Astazi, Romtelecom a anuntat proiectul casigator pe Romania, acesta urmand ca, la Champions Pitch din 27 iunie din Cracovia, Polonia, sa concureze cu alte proiecte castigatoare din Slovacia, Ungaria, Muntenegru, Macedonia, Cehia, Israel, Polonia, Croatia, Germania, Italia si Marea Britanie.

Echipa castigatoare va fi anuntata la Berlin, in data de 6 septembrie, premiile incluzand posibilitatea de a negocia investitii de pana la 150.000 de euro, participarea la programe internationale, destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar si interactiunea cu experti din cadrul grupului international Deutsche Telekom.

asiqo

asiqo, dezvoltat de Lorand R. Minyo și Mircea Patachi, este ideea câștigătoare la nivel național a “Telekom Innovation Contest”, o competiție dedicată în special studenților și antreprenorilor cu idei de startup-uri.

Ideea câștigătoare este o platformă care permite agențiilor de publicitate să își cunoască audiența globală a reclamelor (ex: spoturi TV, afișe, reclame în reviste, flyere sau publicitate în magazine). asiqo creează o punte de legătură între audiența online și cea offline și permite publicitarilor să își cunoască performanța reclamelor în timp real.

Dintre ideile înscrise de către echipele din România, opt dintre cele mai promițătoare au fost prezentate în fața unui juriu format din reprezentanți ai Romtelecom, COSMOTE România și hub:raum Cracovia cu scopul de a găsi cea mai inovatoare soluție din România care va reprezenta țara la Champions Pitch, evenimentul final al concursului.

Felicitari, Lorand si Mircea!

♫ mood – We are the champions
♥ foto shutterstock.com

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *