Site-urile de anunturi domina topul celor mai vizitate site-uri romanesti

Posted by

SATI, departamentul de internet al BRAT, Biroul Roman de Audit Transmedia, a publicat vineri rezultatele lunare de trafic ale site-urilor auditate, rezultate aferente lunii martie 2014. Aveti mai jos topul acestora si cateva scurte comentarii.

top-10-sati---martie-2014

Am observat in ultima perioada, pe TV, cum Varu’ a cam disparut, reclamele tocmai.ro mergand in zona reclamelor mercador.ro, genul acela de reclame, cu oameni reali si intamplari reale. S-a vazut in cifrele de trafic ca reclamele de acest gen au prins maxim pentru mercador, desi nu sunt, sau nu au fost la fel de memorabile precum reclamele cu Eu sunt Varu’, de aici preiau eu.

E doar o observatie, nu cred ca schimbarea observata de mine a avut timp sa impacteze atat de mult online-ul, cert insa este faptul ca, pe fundalul unei scaderi de trafic de ~2% a site-ului mercador.ro (~100k vizitatori unici), precum si o crestere de aproape 5% a traficului lui tocmai.ro (~200k vizitatori unici), cele doua site-uri de anunturi au ajuns in top 3 cele mai vizitate site-uri din Romania, dupa rol.ro, de care, fie vorba intre noi, ne cam plangem de pomana ca e acolo si ca nu ne convine.

Iar in prima jumatate a topului ar mai fi de notat doar schimbul de pozitii intre protv.ro si stirileprotv.ro, desi, odata cu Romanii au Talent, cresterea de sub 4% mi se pare destul de mica in cazul protv.ro-ului. Altfel, vorbim despre site-uri care si-au cam atins maturitatea, iar cresteri mari si constante de trafic sunt excluse in conditiile in care nu apare nimic nou.

De cealalta parte, in cea de-a doua jumatate a topului, realitatea.net, de exemplu, a facut un efort de aproape 8 procente, ceea ce a securizat (desi suna prea pompos) pozitia cu numarul 6 in top, in conditiile in care romaniatv.net a crescut cu 16.2% (~450k vizitatori unici) fata de luna februarie, urcand 3 pozitii, de pe 10 pe 7.

Din top a disparut adevarul.ro, locul fiindu-i ocupat de catre gandul.info, in crestere, la randul lui, cu 10% fata de luna februarie 2014. Pozitiile 8 si 9 sunt ocupate de tabloidele cancan.ro si libertatea.ro, ambele in crestere peste 5% fata de luna precedenta.

3 comments

  1. Daca nu ma insel, cei de la rol au scos rubrica anunturi si cam de pe atunci au inceput sa le scada numarul vizitatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *