Cati bani au nativii digitali din Romania?

Posted by

Pentru ca este o zona destul de dinamica, va semnalez Financial Behaviour: Bugetul de venituri si cheltuieli al nativilor digitali din Romania, un studiu facut de 1424.ro si Cult Market Research, care compune o imagine la zi a acestor tineri romani din segmentul 14-24 de ani, activi in mediul online.

girl-music-headphones-shutterstock

Urmarind 2 segmente de varsta (adolescenti, 14-18 ani, si tineri adulti, 19-24 ani), raportul Financial Behaviour: Bugetul de venituri si cheltuieli al nativilor digitali din Romania da raspunsuri despre valorile si clasificarile surselor de venit la care au acces tinerii romani, precum si despre structura si motivatiile cheltuielilor acestora: zilnice, lunare, anuale si ocazionale.

Urmatoarele cercetari din seria Digital Natives Report din 2014 vor analiza alte aspecte de interes pentru marketeri in ce priveste universul nativilor digitali, de la schimbarile de atitudine fata de angajare pana la valori si stil de viata.

Ma multe detalii despre metodologie gasiti aici, comanda pentru studiu o puteti face aici. Mai jos gasiti cateva informatii din raport, informatii ce au fost facute publice.

– Tinerii fara experienta de munca se asteapta sa primeasca un salariu intre 800 si 1.200 de lei, fiind constienti ca, in lipsa experientei, nu poti avea asteptari mai mari.

– Tinerii considera ca independenta financiara ar trebui atinsa dupa varsta de 25-26 de ani, dupa ce au acumulat cativa ani de experienta pentru a putea obtine un venit mai mare.

– Atunci cand ies in oras, baietii cheltuie mai mult decat fetele. Baietii care ies in oras intr-o seara cheltuie intre 50 si 100 de lei pe bauturi alcoolice, tigari si mancare. Fetele cheltuie mai degraba la iesirile la pizza, fast-food sau la o cafenea, intre 10 si 50 de lei.

– 20% dintre adolescenti (14-18 ani) declara ca sunt motivati de parinti cu bani pentru ajutorul la treburile din casa si pentru rezultatele bune de la scoala.

– 85% dintre adolescenti (14-18 ani) spun ca parintii ii ajuta cu bani pentru a-si cumpara mai repede lucruri pentru care strang si ei bani.

– 26% dintre tinerii adulti (19-24 ani) au un job, insa 57% dintre tinerii din acest segment de varsta inca primesc bani de la parinti in mod regulat.

– La ocazii speciale, bani de la rude primesc 92% dintre adolescenti si 82% dintre tinerii adulti, in general suma primita fiind intre 50 si 100 lei.

♫ mood – All I Want 🙂
♥ foto – Shutterstock

6 comments

  1. Baietii cheltuiesc mai mult decat fetele fiindca daca aduni sumele si le imparti la doi cam atat cheltuie o persoana =)), baietii in general platesc nota si pentru gagici 😀

  2. Poate e logic pentru cei care isi cumpara relatiile, pentru mine nu a fost niciodata, cu banii nu cumperi respectul fetelor, devi doar un simplu sponsor, pe care il vor decarta la aparitia altui sponsor.

  3. @raducu O femeie te poate parasi/insela indiferent daca isi plateste consumatia sau nu. Si bogatii, si saracii inseala.

    1. @Silviu, e valabila si viceversa, dar asta nu inseamna sa le separi pe alea care vor sa fie intretinute de celelalte? Daca investesti bani in femei iti creezi o falsa stima ridicata de sine, te vor invidia si altii e drept, oamenii artificiali, poate sunt eu ciudat si imi plac femeile independente, pentru ca in relatii de obicei e bine sa fie un echilibru, daca tu esti sponsor, psiholog, sofer personal si ea e doar cordaci mai bine ai merge la o prostituata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *