Castigatorii eMAG Hackathon

Posted by

Pe finalul saptamanii precedente, eMAG a desfasurat eMAG Hackathon, o competitie destinata inginerilor IT din cadrul companiei, la care au participat 60 dintre cei 140 de ingineri pasionati de tehnologie in toate formele ei.

software-development-programare-html-shutterstock

Acestia s-au intrecut pe o perioada de 24 de ore in dezvoltarea de aplicatii pe o tema propusa de ei, de la proiecte pentru retelele sociale, pentru mobile si web, pana la aplicatii de tip “casa inteligenta”.

Iata si lista proeictelor castgatoare, premiile avand o valoare de 6000 de euro. Personal, mi-au placut proiectele castigatoare de la Inovatie (control de la distanta asupra electronicelor si utiltatilor din casa) si Popularitate.

Cel mai bun proiect: „Asistentul de cumpărături online”, aplicație dezvoltată ca o extensie de browser care permite utilizatorilor să gasească cea mai bună oferta pentru un produs sau un serviciu în online.

Premiul pentru aplicabilitate și potențialul de piață: “Dynamic Picture Filtering”, aplicație care are în spate un algoritm de asociere a elementelor unei imagini sau unui film. În practică, utlizatorul poate fotografia orice produs cu smartphone-ul, oriunde s-ar afla, iar aplicația îi va afișa ofertele magazinelor online pentru acel produs.

Premiul pentru inovație: “Casa Inteligentă”, aplicație de mobile și web folosind sistemul Raspberry Pi, prin care utilizatorul poate controla de la distanță toate aparatele electronice și electrocasnice din gospodărie, dar și sistemul de iluminare sau centrala termică.

Premiul pentru impact și adresabilitate: Algoritmul de recomandări „Predict the unpredictable”, aplicația face recomandări relevante utilizatorilor în diverse domenii (filme, cărți, muzică, produse) folosind baze de date publice.

Premiul pentru popularitate: „Facebook Top Music”, aplicația de Facebook stabilește topuri muzicale pe baza preferințelor prietenilor tăi. Topurile sunt actualizate în timp real în funcție de ce ascultă prietenii. Aplicația are un potențial mare de viralizare și poate personaliza topurile în funcție de oraș, țară sau grup de prieteni.

– foto shutterstock.com

One comment

  1. „Asistentul de cumpărături online” suna interesant. Exact cam acelas lucru am incercat sa fac si eu cu xLei. (Extensia de chrome este inca in development)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *